Ei ole saladus, et solaariumi kasutamise tulemusena on nahavähki haigestumise võimalus võrdlemisi suur. Teemakohaseid artikleid on ilmunud mitmeid. Küsimusele, kas tehisvalguse all päevitamine on nahale kahjulikum kui päikese käes viibimine, on õhus iga suve saabumise eel.
Värske, kuid veel jõustumata rahvatervise seaduse eelnõu kohaselt on peagi alaealistele solaariumiteenus keelatud, seda melanoomi vältimise eesmärgil. Põhjus, miks selline otsus on langetatud, on ilmselge. Kuid millist vastukaja võib see teismelistes tekitada? Järgmine nüanss, mis seab piire, võtab ära tükikese vabadust?
Koos solaariumi kasutamisega on kavas keelustada noortele ka tätoveeringud.
Tätoveerimisel kasutatavad elavhõbe ja muud raskemetallid omavad tervisele kahjustavat mõju, seega on loogiline, miks soovib Sotsiaalministeerium teenuse osutamist piirata. Taas, võib otsus teismelistes trotsi tekitada ning noored võivad hakata aktiivselt otsima võimalusi, kuidas endale ikkagi teha ihaldatud tätoveering.

Usun, et igaüks suudab mingil määral samastuda ütlusega, et keelatud vili on magus. Arvan, et mida rohkem piirata noorte vabadusi, seda rohkem kasvab puberteediealistes soov vastupidiselt käituda. Noored võivad hakata kui kiuste suvel rohkem päevitama, otsima mõnd nurgatagust kohta, kus tätoveering teha. Arvan, et oleks vale täielikult kõne all olevad teenused keelata. Nõustun, et mõlemad on omamoodi riskikäitumise ilmingud, kuid niigi ennast kammitsetuna tundvad noored ei pruugi nõustuda. Usun, et tätoveerimine ja solaariumi kasutamine võiksid olla noortele kättesaadavad ainult juhul, kui lapsevanem on andnud oma loa. Nii ei ole teismelised täielikult oma vabadust kaotanud ning täiskasvanutel on olemas kontroll võsukeste üle.