“Sel aastal ei ole jaaniaeg meie jaoks kõige tihedam, aga juunis on meil äkki viisteist-kuusteist mängu. Jaaninädalal on meil neid umbes kuus,” sõnas duo vahetult enne kontserti antud intervjuus.

Muusikud tunnistasid, et ega neil energiat esinemisteks alati ei jagu: “Mis ma ikka keerutan? Loomulikult oleme väsinud — isegi juba täna, kuna me oleme mõlemad öösel vaid kaks ja pool tundi maganud. Eks lava peal tuleb see särts tagasi."

Eestis avati hiljuti esimene kaasaegne artistide broneerimissüsteem Artist3, mille abil on võimalik oma peo tarvis sobivad muusikud tellida. Süsteemist paistavad krõbedate hindadega silma ka mõned rahvabändid. Kuigi veebisaidi kaudu saab esinema kutsuda mitmeid nende kolleege — näiteks ansambleid S.E.K.S ja Päris Anny — siis Patust Poolt pole uue broneerimisüsteemiga liituma kutsutud. “Eks nad arvatavasti “Rahvabändi saate kaudu tulid sinna,” mõtliskleb Sünne.

Erinevate rahvabändide esinemistasud küündivad veebilehel Artist3 1400 eurost 2000 euroni, kuid Edvini sõnul sõltuvad summad siiski kokkulepetest: “Sõltub, mis on ürituse kontseptsioon — kas on välipidu, kus on mitmeid erinevaid teisi artiste, kui palju on korraldaja poolt aega antud ja palju soovitakse. Me esineme päris mitme erineva kavaga, kuidas parasjagu vaja on.”

Äsja saate “Eesti otsib superstaari” võitnud Uudo Sepa esinemis tasu on 1200 ja Sünne meelest on see igati sobilik. “Minu jaoks on see summa suhteline. Ta on ikkagi võitnud Eesti kõige suurema lauluvõistluse üldse — millal siis veel küsida?” ei pea ta noore muusiku palka ulmeliselt suureks. “Lõppkokkuvõttes määrab selle summa nõudlus. Alguses võib ju mingisuguse hinna paika panna, aga võib-olla tuleb välja, et ta on oluliselt rohkemgi väärt. See selgub alles ajaga,” lisab Edvin.

Vaata lähemalt videost!