Ansambli Brainstorm (lätlaste seas tuntud ka kui Prāta Vētra) eestvedaja Renārs Kaupers tunnistas Publikule antud intervjuus, et koostöö draakonitega sai alguse ühest lihtsast telefonikõnest. Kaupers helistas Ewert Sundjale ja too oli koheselt nõus: “Ütlesin, et teeme ära ja siis võttis see meil umbes kuu või nii aega, et kohtuda,” meenutas Sundja.

“See on heliliselt kahtlemata erinev sellest, mida Ewert and The Two Dragonsi fännid meilt ehk ootaksid,” arvab Ewert, et “We Wait For The Light” peaks pakkuma kummagi bändi austajatele pisikest üllatusmomenti. “Usun, et ka Branstorimi jaoks on tegemist värske kõlaga, mis on suurepärane. Sellised peaksidki loomingulise koostöö viljad olema,” lisas Kaupers.

Suvi jäi teatavasti tänavu üpris lühikeseks ning muusikute sõnul aitab nende uus lugu seda sooja tunnet veidi pikendada: “On tore nii positiivset lugu oktoobri alguses avaldada,” rõõmustas Renārs.

Ewert ütleb, et hindab oma Läti kolleegide juures kõige enam sõprust ja avatust: “Me saame väga hästi läbi ja ma arvan, et selle tulemuseks oli laulu kirjutamiseks väga meeldiv ja vaba keskkond. Seadsime endile eesmärgid ja üritasime neid teostada nii hästi kui võimalik, kuid arvan, et meie jaoks oli kõige tähtsam lihtsalt hästi koos aega veeta.”

Ka Renārsil jätkub eestlase kohta vaid kiidusõnu: “Ma ei saa öelda, et ma oleksin olnud üllatunud, kuid mul oli rõõm näha ja kogeda, et Ewert on nii andekas. “See oli ka minu jaoks üllatus,” muigas Ewert.

Täna kõlas “We Wait For The Light” esimest korda raadiotes ja juba homme on lugu leitav ka internetiavarustest. Kumbki muusik ei oska veel lubada, millal nad üheskoos seda mõnel kontserdil esitada võiksid, kuid lootust on, et millalgi see siiski juhtub. “Miski pole hetkel kivisse raiutud. Meil on mõned plaanid ja ilmselt esitame nii meie kui ka Brainstorm seda omapäi. See on selles mõttes hästi kasutatav pala.”

Vaata lähemalt videost — muu hulgas saad ka teada, kas draakonite ja Brainstormi pala võiks tänavusele Eesti Laulule jõuda!