Kitarrivirtuoos Paul Gilbert sündis 6. novembril 1966 Carbondales ja kasvas üles peamiselt Greenburgis. Ta alustas kitarriõpinguid 5aastaselt ja juba 15aastaselt tuuritas mööda kohalikke klubisid oma bändiga Tau Zero ning ajakiri Guitar Player juhtis tähelepanu Paulile kui suurepärasele kitarristile.

1984. aastal kolis noor kitarrigeenius Los Angelesse ja moodustas bändi Electric Fence, mis 1986. aastal muutus ansambliks Racer X. Debüütalbum “Street Lethal” nägi ilmavalgust samal aastal ning pärast teise plaadi “Second Heat” ilmumist 1987. aastal ühines Paul ansambliga Mr Big.

1991. aastal ilmunud albumilt “Lean Into It” pärineb ka kõige suurema populaarsuse kogunud lugu “To be with you”. 1996. aastal lahkus Paul ansamblist Mr Big, et pühenduda soolokarjäärile. 2007. aastal tegi Paul Gilbert koos Joe Satriani ja John Petrucciga kaasa G3 tuuri.

Paul Gilbert on nimetanud oma suurteks mõjutajateks erinevaid artiste: Judas Priest, Yngwie Malmsteen, KISS, Van Halen, The Ramones ja Green Day. Samuti peab ta ennast tulihingeliseks The Beach Boysi ja The Beatles’i fänniks.

Gilbert komponeerib muusikat väga erinevates stiilides, sealhulgas popp, rokk, metal, blues, jazz, funk. Ta on üle maailma tuntud oma näppude kiiruse ja filigraanse tehnikaga, mis tõenäoliselt andiski ajakirjale Guitar One põhjust nimetada Paul neljandale kohale tabelis “Top 10 Shredders Of All Time”.

Kaks kuud vältava euroopa turnee raames jõuab kitarrigeenius Paul Gilbert 4.oktoobril lõpuks Eestisse. Piletid alates 350 kroonist tulevad müügile 18. juulil kell 10.00 Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.