„Kuritöö ja karistuse“ võistlusprogrammis osales kokku 38 filmi. Lisaks mängufilmidele osalesid festivalil ka kriminaal- ja detektiivsarjad, samuti kriminaalteemalised dokumentaalfilmid, teatas Eesti Filmi Sihtasutus.

Hiljuti sõlmis filmi „Mina olin siin“ tootja Amrion lepingu Ameerika Ühendriikide ühe suurema sõltumatu müügiagendiga Shoreline Entartainment, kes asub filmi levitama kogu maailmas.

„Mina olin siin“ kogus 2008.a. Eesti kinodes 46561 vaatajat, olles sellega aasta kinokülastuste tabelis kaheksandal kohal. Samuti on edukalt läinud filmi DVD-levi - „Mina olin siin“ oli 2008.a. detsembrikuus Forum Cinemas Home Entertainment’i müügiketi edukaima avamüügikuu teinud film.

„Mina olin siin“ esilinastus Eestis 11.septembril 2008, filmi maailmaesilinastus toimus 2008.a. juulis A-klassi festivalide hulka kuuluva Karlovy Vary filmifestivali „East of the West“ võistlusprogrammis.

„Mina olin siin” on ühelt poolt lugu noortest, kes elavad väljaspool kehtivaid seadusi, käibetõdesid ja moraalinorme. Teiselt poolt on see ühe poisi ülestunnistus sündmustest, mis on jäänud piisavalt kaugeks, et neid saaks valutult jutustada. Samuti on see huvitavaks materjaliks emadele ja isadele, kel pole õrna aimugi, mis diile tegelikult garaažide vahel tehakse.

Filmi „Mina olin siin“ režissöör on René Vilbre, stsenaariumi kirjutas Ilmar Raag Sass Henno 2004. aastal romaanivõistluse võitnud teose „Mina olin siin. Esimene arest“ alusel. Filmi produtsent on Riina Sildos. Filmi tootja on stuudio Amrion koostöös soome filmistuudio Helsinki Filmi OY-ga.