Kui mõni Merka retsept tundus järgi tegemist väärivat, siis pole muud vaeva, kui all olevaid tähti kokku veerida!

Merka retseptid saates "Õhtusöök viiele":

I EELROOG
Seenesalat musta leivaga

kupatatud ja soolatud männiriisikaid
peenelt hakitud punae sibul
hapukoort
must leib

Haki sibul ja seened, sega hapukoorega ja lase järgmise päevani külmikus seista. Sega läbi ja serveeri musta leivaga.

II EELROOG

Paprika püreesupp fetajuustuga

3 punast paprikat
200 g fetajuustu
3 kartulit
1 sibul
2 tomatit
1 puljongikuubik
soola

Koori kartulid ning viiluta paprikad. Keeda kartulid pehmeks, lisa paprikad ja pannil pehmeks hautatud sibulad. Tomat lõika kuubikuteks ning lisa samuti potti. Vala koostisosadele peale umbes pool liitrit puljongit ning mikserda kõik läbi. Kõige lõpuks lisa fetajuust, sega korralikult ning keeda 2-3 minutit tasasel tulel.

PEAROOG

Kanafilee taignas

150 g võid
150 g jahu
veidi soola
1dl külma vett
500 g kanafileed
1 muna
Lehtsalatit
5 kartulit
ürte

Taigna tegemiseks sega või, jahu, sool ja vesi kokku ja pane kilesse keeratuna külmkappi. Kanafilee lõika parajateks tükkideks ning rulli taignasse. Määrida pealt lahtiklopitud munaga, puistata üle riivjuustuga ja panna 200º juures ahju 15-20 minutiks. Serveeri ahjukartulitega ja lehtsalatiga.