Vaata, milliseid toite valmistas söögisaates Merlyn Uusküla
Täna õhtul algas TV3 eetris kodukokkade populaarse saate „Õhtusöök viiele“ uus hooaeg.
Hooaja avapaugu andis oma oskustega poplaulja Merlyn "Merka" Uusküla.
Külalised joonistama pannud ning kinkidega üle külvanud Merka teenis tervelt 32 punkti (36 on maksimum).
Kui mõni Merka retsept tundus järgi tegemist väärivat, siis pole muud vaeva, kui all olevaid tähti kokku veerida!
Merka retseptid saates "Õhtusöök viiele":
I EELROOG
Seenesalat musta leivaga
kupatatud ja soolatud männiriisikaid
peenelt hakitud punae sibul
hapukoort
must leib
Haki sibul ja seened, sega hapukoorega ja lase järgmise päevani külmikus seista. Sega läbi ja serveeri musta leivaga.
II EELROOG
Paprika püreesupp fetajuustuga
3 punast paprikat
200 g fetajuustu
3 kartulit
1 sibul
2 tomatit
1 puljongikuubik
soola
Koori kartulid ning viiluta paprikad. Keeda kartulid pehmeks, lisa paprikad ja pannil pehmeks hautatud sibulad. Tomat lõika kuubikuteks ning lisa samuti potti. Vala koostisosadele peale umbes pool liitrit puljongit ning mikserda kõik läbi. Kõige lõpuks lisa fetajuust, sega korralikult ning keeda 2-3 minutit tasasel tulel.
PEAROOG
Kanafilee taignas
150 g võid
150 g jahu
veidi soola
1dl külma vett
500 g kanafileed
1 muna
Lehtsalatit
5 kartulit
ürte
Taigna tegemiseks sega või, jahu, sool ja vesi kokku ja pane kilesse keeratuna külmkappi. Kanafilee lõika parajateks tükkideks ning rulli taignasse. Määrida pealt lahtiklopitud munaga, puistata üle riivjuustuga ja panna 200º juures ahju 15-20 minutiks. Serveeri ahjukartulitega ja lehtsalatiga.