„Kui ma siia üheksakümnendate alguses tulin, oli teil sära silmis. Eesti lapsed olid terved, naised elurõõmsad ja mehed hakkamist täis. Aga nüüd. Mis on teist saanud nüüd?" küsib Lennart.


„Eesti rahvas on ennast põhja joonud. Minge vaadake ringi. Mida te näete? Las ma ütlen, mida te näete... värdjalike näojoontega lapsi on kõik kohad täis. Miks? Aga seetõttu, et siin riigis käib padujoomine. Ja seda nii linnas kui maal. Minge lugege, mitut kainet meest te pühapäeva hommikul näete? Enamus teist kaanib ennast peaaegu igal nädalavahetusel maani täis, aga see ongi ju alkoholism ja alkoholism pärsib kogu ühiskonna arengut. Kusjuures suur osa eesti lastest on täis peaga tehtud. Neil on ajukahjustus, neil on debiilikule iseloomulikud näojooned."

Ajud sopaga pestud
Lisaks kõvale alkoholitarbimisele on Lennarti sõnul Eestis veel tõsiseid probleeme.
„Eesti perekonnad ei püsi koos. Üks lahutus teise järel. Kuhu selline asi kõlbab? Lapsed sirguvad ilma isata. Tallinna lähedal ühes maakoolis on viieteistkümnest õpilasest ainult kahel isa ja ema. On see normaalne? Ja miks perekonnad lahku lähevad? Vastus on väga lihtne - inimeste ajud on kõiksugu sopaga ära pestud.
Arvatakse, et uus elukaaslane lahendab kõik probleemid, kuigi tegelikult on probleem hoopis endas. Selle asemel, et maha istuda ja asjad sirgeks rääkida, kakeldakse ja antakse lahutus sisse. Lapsed võtavad sellest eeskuju ja käituvad suurena samamoodi!"

Ka majanduslanguses olevat süüdi eestlased ise. „Tänu pidevale aurude all viibimisele, puudub teil igasugune ettevõtlikus. Selle asemel, et midagi ise ära teha, lasete suurtel välisfirmadel endale pähe istuda," teatab rootslane.

"Vaadake näiteks elu maal. Kes on peamised tööandjad? Õige, soomlased ja rootslased! Nende jaoks olete te orjad, mõistate? Siin võib muidugi suure kivi ka Mart Laari kapsaaeda visata. Kas oli vaja toimivaid kolhoose laiali peksta? Ei olnud! Tänased talunikud on ju kõik panga orjad.
Sama lugu on ka maade tagastamisega väliseestlastele. Enamus kinnistutest oli Pätsu-ajal pangalaenuga ostetud ja tegelikult polnud nende tagastamisel juriidilist alust."

Õppigu itaallastelt
"Kui euroliidu juurde tulla, siis ei saa aru, miks teile paljalt NATOst ei piisanud?
Euroopa Liidust on saanud hiina turg. Hiinas toodetud kaupade hindadega ei suuda ükski kohalik ettevõtja konkureerida. Miks? Aga seetõttu, et enne kui eestlane midagi tootma hakata tahab, on ta kümne ametniku poolt läbi kepitud - küll ei vasta üks asi eurodirektiividele, küll teine.
Võtke itaallastelt õppust. Nemad suhtuvad kõiksugu ettekirjutistesse väga leebelt. Oluline on ju, et äri käiks. Lihtsalt kurb on vaadata, kuhu Eesti tüürib!"