Miss Pennsylvania kaebas Miss USA-d korraldava Miss Universumi organisatsiooni kohtusse süüdistusega, et võistluse tänavused tulemused olid võltsitud ning ettevõtte poolt juba varem paika pandud, vahendab The Hollywood Reporter. Muuhulgas tümitas Monnin Miss Universumi tegijaid, nimetades organisatsiooni maitsetuks, moraalituks, väärituks ja võltsiks ettevõtmiseks.

Eile arbitraažikohtus langetatud otsuse kohaselt aga ei pea missikandidaadi süüdistused vett ning Monnin peab tehtud moraalse kahju eest nüüd hoopis ise konkursikorraldajatele 5 miljonit dollarit valuraha maksma. 

"Monnin teadis, et tema süüdistused on valed ja jätkas nende avalikustamist sellest hoolimata, tehes teadlikku kahju," seisis kohtuotsuses.

Võidukas Donald Trump, kelle sõnul kannatab Monnin kaotaja kibestumuse all, ütles, et tal on missikandidaadist küll kahju, kuid see oli talle vajalik õppetund. "Me ei saa lubada, et üks osaleja mõtlematult hävitab organisatsiooni mainet, millesse nii paljud inimesed on oma ihu ja hinge pühendanud," sõnas Trump.

Monnin kaebas võistluse kohtusse 3. juunil 2012, vaid mõned minutid pärast Miss USA võistluselt elimineerimist. Kohe seejärel loobus naine enda väljateenitud Miss Pennsylvania tiitlist ning teatas Facebookis, et mitmed Miss USA osalised olid finaalihommikul näinud nimekirja, kus oli reastatud võistluse esiviisik täpselt sellisel kujul nagu see finaalis välja kuulutati, süüdistades Miss USA korraldajaid tulemuste võltsimises.