Tseremoonia avas kogu maailmas tuntud St. Thomas poistekoor. Avakõne pidas WorldSkills Leipzigi peakorraldaja ja kõiki võistlejaid tervitas Saksamaa peaminister Angela Merkel ja haridus- ja teadusminister. Sellele järgnes rahvuste paraad, kus üksteise järgi sisenesid saali kõigi 55 riigi noored võistlejad, kandes uhkelt oma maa lippe.

Noorte meistrite saabumisel tõusid kõik pealtvaatajad püsti ja tervitasid sisenejaid pika aplausiga, mis kestis paraadi lõpuni. Järgnevalt andsid kolm eksperti ja kolm võistlejat pidulikult WorldSkills´i vande, millega kuulutati võistlused ametlikult avatuks. Lisaks esinesid avatseremoonial parimad tantsijad ja muusikud Berliinist.

WorldSkills 2013 toimub 2.–7. juulil Saksamaal Leipzigis. Võistlustel osalevad sel aastal 55 riiki ja 1046 õpilast ning tulemused selguvad 7. juuli õhtuks. Pealtvaatajaid oodatakse WorldSkills´ile pea 200 000.

Eesti osaleb WorldSkillsil neljandat korda. Üleilmsetel kutsevõistlustel panevad end proovile kümme noort meistrit erinevatest ametikoolidest üle Eesti. Võistlustulle astuvad kaheksa eriala kutseõppurid: oma oskusi näitavad trükkal, mehhatroonikud, maastikuehitajad, florist, mööblitisler, plaatija, ehitusviimistleja ja infotehnoloog.