Tänane rahvusvaheline muusikapäev, mida tähistatakse maailmas juba 40.korda, oli koorijuht Aarne Saluveeri jaoks täiesti hullumeelne — juba varavalges startis ta esimesi ülesandeid täitma ja maandus pärast lugematuid asjatoimetusi kell 17.15 Georg Otsa nimelise muusikakooli aulas, et meelitada laul välja kõigist neist, kes projekti “Viska viisi” jaoks julguse kokku olid võtnud — lauluoskamatud, kel elevant kõrva peale on astunud, nende hulgas oli ka Publiku toimetaja Anne Soosalu.

Mõnikümmend minutit enne Estonia teatris algavat pidulikku galat vaatas Saluveer pooljuhuslikult kella ja pidigi ehmatusega edasi tormama. Keegi küll sel korral veel päriselt laulma ei õppinud ning järgmisse staarisaatesse kindlasti ei kipu, kuid see polnudki eesmärk - osalised lahkusid rõõmsa tunde ja suurema julgusega ka edaspidi rohkem suud paotada. Loodetavasti jäi koorijuhil enne punasele vaibale astumist ikka aega ka kuiv ülikond selga tõmmata.

Vaata lõbusast videost, milliseid harjutusi hommikul enne duši alla laulma siirdumist teha tuleb, et naabrid kassiabi ei kutsuks! Kuula ka, mida Saluveer eksperimendile eelnenud intervjuus rääkis.