Vähiga visa võitlust pidanud ikooniline artist lahkus meie seast 10. jaanuaril. Kuigi Bowie perekond pole tema haiguse täpsemaid detaile paljastanud, siis muusikali “Lazarus” lavastaja Ivo van Hove sõnul diagnoositi lauljal maksavähk, kirjutab Independent.

Teatri produtsent ja Bowie lähedane sõber, Robert Fox külastas Bowiet kuueaega enne tema surma ning muusik olevat olnud positiivselt meelestatud.

“Ta tundis enda halvasti, kuid ei teinud sellest suurt kära. Ta valmistus proovima uut ravi, mis on küll üpris eksperimentaale, kuid see on aidanud mõningaid inimesi. Ta oli oma tervise suhtes lootusrikas. Ta lootsi, et aja jooksul tuleb veel uuemaid ja paremaid ravivõimalusi,” rääkis Fox väljaandele Times.

Vaid käputäis inimesi teadis David Bowie haigusest ning mitmetele tema koostööpartneritele tuli muusiku surm šokeeriva uudisena. Bowie fännid üle kogu maailma leinavad äärmiselt inspireeriva rokkstaari lahkumist — lillede, küünalde, kirjade ja plakatite alla mattunud nende kodude ukseläved, kus ta oma elu jooksul elanud on, samuti nagu ka Bowie’ga seotud asutused — muuseumid, helistuudiod, tänavakunstiga ehitud seinad jne.