Peamajal süttis rookatus, kogu maja hävis täielikult umbes tunniga. Lootuse Küla inimestele oli maja kaotus emotsionaalselt raske, eriti naistele, kes pidid põlevast majast välja jooksma.

Kõige suurem hoop oli maja kaotus piiskop Märt Vähile ja tema abikaasale Altale, see oli enne annetamist Lootuse Külale paari koduks aastakümneid, nemad ehitasid selle üles.

"Mul oli hulk raamatuid, seal oli terve raamaturiiul, ma olen õppinud ja armastan lugeda. Mõni raamat pole lihtsalt raamat, vaid sa oled nagu elanud selle kaudu. See ei ole ainult see maja, see on see sisu ja mälestused," sõnas Märt Vähi kurvalt põlenud maja ühes toas ja näitas tuleroaks saanud raamatuid.

"Tahtsin veel toimikud võtta, aga ei saanud. Tunni ajaga oli kõik lõppenud. See oli nagu filmis, aegluubis," ütles pisaratega võideldes Lootuse Küla naistekeskuse juhataja Einike Pähn-Roos.

"Kaks asja, mis liigutavad mind edasi on usk sellesse, et jumala abil aidata Eestis mehi ja naisi," ütles Vähi ja kinnitas, et abivajajate nimel liigutakse edasi.

Tules hävis kõik, mis peahoones oli: riided, nõud ja toidutagavara.

"Eesti rahvas on väga südamlik ja kaastundlik, valmis abistama rahalise toetusega. See annab meile palju praktilist abi edasi minna. Eestlased võivad uhked olla selle üle, et nad on sellised inimesed," sõnas Vähi.

Annetusi Naistekeskuse peahoone ülesehitamiseks saab teha:
Swedbank, EE242200221017410925, märksõna: Ehitame üles, saaja: MTÜ Lootuse Küla.

Vaata sellest videost, mida Lootuse külas tehakse, keda ja kuidas aidatakse! See ülevaade on filmitud 20212. aastal.