Briti näitlejatar KATE BECKINSALE vallutab Hollywoodi karjääriredelil üha uusi kõrgusi. Kuid töötava ema rollis olla pole sellegipoolest kerge.

 
Filmis Pearl Harbor kuulsaks saanud Kate Beckinsale'i (35) lennukas Hollywoodi karjäär saab peagi hoogsa kiirenduse - üksteise järel jõuavad kinolinale õudusfilmid Nothing But The Truth ja Whiteout ning põnevik Creatures, milles lööb kaasa ka Forest Whitaker.
Inglismaalt pärit Kate on abielus Hollywoodi režissööri Len Wisemaniga. Kuid tema elu pole alati nii roosiline olnud. Tal on seljataga üheksa aastat kestnud kooselu Briti näitleja Michael Sheeniga, kellega tal on üheksa-aastane tütar Lily. Suhe ei toiminud, kuid paar jäi sõpradeks. Los Angelesesse kolides kannatas Kate alguses üksinduse all. Nüüd on tal kaasmaalastest sõpru jalaga segada - neist uusim on samuti ookeani taha kolinud Victoria Beckham. «Me käime tihedalt läbi,» räägib Kate. «Meid tutvustas Eva Longoria. Victoria tundus nii tore, ma kutsusin ta Leni sünnipäevapeole.»
Nüüd käivad Kate ja Victoria tihti koos lõunat söömas ja Kate kiidab, et igav temaga juba ei hakka. Kate'i abikaasa saab omakorda hästi läbi Victoria mehe David Beckhamiga.
Kate'i ja Leni abielus mängib tähtsat rolli seks. Näitlejatar on valmis meest kuu aega voodis kinni hoidma! «Olen alati arvanud, et seksis ja toiduvalmistamises ei saa ühtviisi hea olla,» naerab ta. «Toitu saab tellida, kuid mulle ei meeldiks, kui ta seksuaalteenust telliks.»
 
Kas on raske olla töötav ema?
Raske on küll. Iga töötav ema võib kinnitada, et unetundidest jääb puudu. Kuid ma tunnen, et mul on uskumatult vedanud.
 
Kuidas sa Hollywoodi meediatähelepanuga toime tuled?
Me Leniga ei ole õiged meelelahutusäri inimesed. Me käime harva pidudel ja esilinastustel. Me ei söö peaaegu kunagi trendikates Los Angelese restoranides. Oleme kodulembesed inimesed. Kuna me peame aeg-ajalt filmiprojektidega kõvasti tööd tegema, püüame veeta nii palju aega kui võimalik Lily'ga.
 
Kuidas Lily oma kasuisasse suhtub?
Mul on mu kahe mehe, Leni ja Michaeliga, väga vedanud. Neil pole Lily kasvatamise küsimuses mingeid imelikke tundeid, asjad toimivad. Kohutavalt kurb on, kui inimesed ei suuda lapse pärast hästi läbi saada. Olen väga uhke, et kumbki neist ei ole emotsioonidel lasknud meie pereelu mõjutada. Tunnen naisi, kel pole nii hästi läinud ja kelle lapsed sellepärast kannatavad.
 
Kuidas Lily kahe isaga kohanenud on?
Talle meeldib, et tal on kaks isa, ta on selle üle väga uhke. Lily räägib häbenemata oma sõpradele, et tal on «kaks issit». Ma hakkan peaaegu nutma, kui ta räägib, et ka minu isa võiks elus olla.
 
Kuidas on töötava ema roll sind muutnud?
Olen alati arvanud, et minu prioriteet on mu tütar ja näitlemine peab jääma tagaplaanile. Mulle ei meeldi lapsele kooli järele minemist ja ta magama panemist lapsehoidja kaela veeretada. Need võivad olla tavalised hetked, aga lapsele on need nii tähtsad.
 
Kas nüüd, kui Lily käib koolis, on su elu kergem?
Ei! Ma tunnen puudust sellest ajast, kui ta veel täielikult minust sõltus ja ma pidin kogu aeg temaga olema. Ta oli mulle nii kallis ja mulle meeldis teda kogu aeg süles hoida. Nüüd, kui ta pole minuga võtetel, muretsen ma tema pärast.
 
Oled rääkinud, et teismelisena ei tundnud sa end oma nahas mugavalt. Mis on muutunud?
Mul pole enam seda ärevust, mis mul noorena oli. Ma tahtsin nii paljusid asju teha ja kartsin, et ma ei saavuta eales midagi väärtuslikku. Küllap mängib vanus siin oma rolli. Inimene lõpetab närveerimise ja hakkab endasse rahulikumalt suhtuma. Len on mulle suureks abiks olnud. Ta on nii tähelepanelik ja hoolitsev.
 
Oled öelnud, et sul on kombeks oma elu keeruliseks teha.
Emaroll õpetab ennast kontrollima ja vabastab enesepiinamisest - sul lihtsalt pole selle jaoks enam aega. Su elustiil muutub, sa vastutad teise inimolendi eest, kes sõltub sinu armastusest ja toest. Sellise tasakaalu leidmine on ülimalt lohutav. Len hoolitseb minu eest, mina hoolitsen kogu ülejäänud elu Lily eest. Olukord on tegelikult ideaalne!
 
Kas Lily oli sinuga filmi Whiteout võtetel?
Lily on alati minuga. Len oli samal ajal ametis oma filmiga Live Free or Die Hard.
 
Kas igatsesid tema järele?
Olen talle öelnud, et ta peab selle mulle korvama. Ma ei lase teda kuu aega voodist välja!
 
Hollywoodi naised kurdavad, et häid rolle pole piisavalt saadaval. Sina oled need head rollid ikkagi üles leidnud.
Ma kasutan maksimaalselt ära neid rolle, mida mulle pakutakse. Näitlejana pead sa töötama lühikest aega - ma mõistan seda nüüd, kui olen abielus režissööriga, kes on filmiga rakkes poolteist aastat.
 
Kas oled juba õppinud autot juhtima?
Ei! Kardan, et meid pole palju järele jäänud. Penelope Cruz ka ei juhi!
 
Mis sunniks sind seda tegema?
Võib-olla see, kui mu abikaasa lahutaks minust. Või ostaks mulle auto - see sunniks mind kindlasti!