Telelegend Vahur Kersna (52) ei väsi üllatamast! Alles kevadel hellitas ta oma abikaasat Liinat (34) nende 10. kooseluaastapäeval Vespa rolleriga. Nüüd kinkis ta poeg Kelvini (8) esimese koolipäeva puhuks Liinale tema sünniaasta (1980) Barolo – Itaalia kuulsa «kuningate veini».

«Juubeliks sain mina Liinalt oma sünniaasta bordoo,» muheleb Vahur. «See haihtus küll seletamatutel asjaoludel kinnise korgi alt ja ükski ekspert ei suutnud seletada, kuidas või miks.»
Lõpuks toimetati Vahurile uus pudel. Ja et see ei peaks keldris üksi nukrutsema, otsustaski Vahur talle kaaslase hankida – Kelvini koolitee algus Vanalinna Hariduskolleegiumis on suurpäev, mis seda väärt.
Mõlema veini vahendas Eestisse Jaanus Lajal, haruldaste ja vanade veinide üks suurimaid siinseid asjatundjaid. «Veinimaailma» omaniku sõnul muutub taoliste eksklusiivsete jookide leidmine järjest raskemaks, sest rikkad hiinlased on Euroopa veinikeldrid lagedaks ostnud. Seetõttu tõusevad hinnad mitte enam aastate, vaid kuudega.
Vahur kavatseb oma veini kinkida edasi pojale tema täisealiseks saamisel. «Tehku sellega siis, mis tahab. Pistku sõpradega nahka või müügu maha ja sõitku ümbermaailmareisile,» räägib Vahur. Liina veel ei tea, mida oma kalli kingitusega peale hakata. Lähiajal ta korgi kallale ilmselt siiski ei lähe, sest alles nädal tagasi õnnestus tal Jaanus Lajali korraldatud õhtul, mille naelaks oli 1957. aasta Barolo, maitsta ka 1961. ja 1979. aastakäigu samanimelisi sugulasveine. Naudingud missugused!