Steve Ditko sündis Pennsylvanias. Ta kolis New Yorki 1950. aastal, kui oli pääsenud sõjaväest. Mees asus õppima Batmani kunstniku Jerry Robinsoni juures karikaturistide ja illustraatorite koolis. Vaid kolm aastat hiljem oli Ditkost võrsunud meisterlik koomiksikunstnik. Nimelt töötas ta koos Kapten Ameerika loojate Joe Simoni ja Jack Kirbyga.

1955. aastal alustas Ditko tööd Atlas Comicsis, mis on Marveli eelkäija. Seal kohtus mees kirjaniku ja toimetaja Stan Leega, kellega koos tehti lood sarjadele nagu "Strane Tales", "Amazing Adventures", "Tales to Astonish" ja "Tales of Suspense".

Kui 1961. aastal sai Atlasest Marvel, pandi algus ka Ämblikmehele. Samas polnud Stan Lee päri, Jack Kirby tõlgendusega Ämblikmehest. Niisiis paluti Ditkot, et ta looks oma disaini. Õnnelikul kombel jäädi Ditko ideega rahule: Ämblikmees jõudis esimest korda kaante vahele "Amazing Fantasy" 15. numbris. Hiljem mõtles Ditko välja ka pahalased nagu Doctor Octopus, Sandman, the Lizard ja Green Goblin.

Kaks aastat hiljem aitas Ditko Doktor Strange'i loomisel. Esimest korda kujutati Doktor Strange'i väljaande "Strange Tales" 110. numbris. 1966. aasta juuliks olid Ditko ja Stan Lee omavahel tülis ning Ditko otsustas Marvelist lahkuda.

Hiljem töötas Ditko nii Charltoni kui ka DC koomiksitööstuste heaks. 1979. aastal otsustas Ditko hakata vabakutseliseks kunstnikuks ja 1990. aastal lõpetas ta töötamise peavoolukoomiksites. Samas jäi Ditko erinevaid illustratsioone avaldama oma endise toimetaja Robin Snyderi kaudu. Kuni elupäevade lõpuni pidas Ditko Manhattanil stuudiot.

Allikas: consequenceofsound.net