Ülle Lichtfeldt ja Indrek Saar

Seriaalis “Õnne 13” rahva meelehärmiks lahku pööranud paar tegi 2003. aastal päriselus hoopis salapulmad. “Lihtsalt, pikaajalise suhte vormistamine!” lausus toona Indrekuga juba kuus aastat koos elanud Ülle Kroonikale antud intervjuus. Samal kuupäeval, 16. augustil abiellusid omal ajal ka Ülle vanemad.

“Sama päev sattus meile täitsa juhuslikult. Sõitsime Saaremaale puhkama, teadmata, millal meid ette võetakse,” rääkis Ülle. Paaripanek toimetati Kuressaare linnast väljas, mere ääres. Lähimate sõprade ringis. Ülle ja Indreku tütar Barbara sai proovida lilleneiu rolli. Paaripanija tuli kõrkjate vahele kohale, ei mingit kirikut.

Foto: Hendrik Osula

Rea Lest ja Jörgen Liik

Filmis “November” unustamatud rollid teinud teater NO99 näitlejad Rea Lest ja Jörgen Liik on aastaid olnud koos nii laval kui ka eraelus, kuid hiljuti astusid nad sammukese edasi — Reast ja Jörgenist said tänavu ka seaduslikud abikaasad. Rea kannab pärast abiellumist topeltperenime Lest-Liik.

Varem intervjuusid vaid töistel teemadel andnud Rea võttis juunis Kroonika õnnitlused naerulsui vastu, kuid detailides jäi siiski diskreetseks: “Jätaksime selle sündmuse, toimumise kuupäeva ja koha vaid enda teada…”

Natali ja Velvo Väli

Rakvere teatri näitleja Natali Lohk ja teatrijuht Velvo Väli said 5. augustil 2016 pisitütre vanemateks, kuid tol suvel oli paari jaoks veel üks tähtis sündmus — nad abiellusid!

19. juuli 2016, mis sai paari pulmapäevaks, on tegelikult mitmekordselt oluline kuupäev, kirjutas Naisteleht. “2012. aastal, kui Velvoga esimest korda Gruusias käisime, tehti meile seal just 19. juulil õigeusu traditsioonide järgi kiriklik paaripanek Jumala palge ees,” meenutas Natali. Pulmad peeti Rakveres samuti kahekesi.

Meisterjaan ja Simona Serafima

Vaid mõned nädalad varem sai kinnitust kuuldus, et Tätte juunior ehk Meisterjaan ning Simona ootavad oma esimest ühist last. 2014. aasta alguses selgus, et jõulude eel oli nende elus veel üks suursündmus — noored abiellusid!

Simona abiellus Jaan Tätte pojaga Läänemaal, kinnitas noormees Kroonikale: “Registreerimisel olime kahekesi, paar päeva hiljem tegime sõpradele väikse koosviibimise.”

HELENA MERZIN, RAIVO E. TAMM

Raivo E. Tamm ja Helena Merzin

Näitlejad Raivo E. Tamm ja Helena Merzin käisid 2007. aasta kevadel salaja paaripanija juures. “Isegi meie vanemad said sellest hiljem teada,” tunnistas näitleja Raivo toona Kroonikale.

Tseremoonia leidis aset Tallinnas Pärnu maantee Õnnepalees, kus olidki kohal vaid asjaosalised — Helena ja Raivo. Pulmareisil käisid nad Saksamaal teatrit vaatamas. Rohkem, nagu Raivo on avaldanud, oligi see tegelikult tööreis, aga abielupaar leppis kokku, et nad peavad seda ühtaegu ka oma pulmareisiks.

Liina ja Mihkel Raud

2013. aasta märtsis märkas tähelepanelik televaataja “Kolmeraudse” hooaja avasaadet vaadates, et Mihkel Raua sõrme kaunistab taas sõrmus ning tal tekkis küsimus, kas on Mihkel oma kallima Liina Vahteri ära kosinud, sest alles eelneva aasta septembris jõustus tema lahutus abikaasast Pärle Sepping-Rauast ning sõrmust sõrmes tal sellest ajast olnud polnud.

Uurides selgus, et tõepoolest oli Liina Vahteri nimi ka Facebookis muutunud Liina Rauaks ja paar oli oma liidu teinud salaja ametlikuks.

Kristel Mardisoo ja Andreas Metsamaa

Möödunud sügisel ilmnes, et muusik Tanel Padari elukaaslane Kristel Mardisoo oli paari viieaastase suhte jooksul abielus 1999. aastal mõrvatud ärimehe Mait Metsamaa poja Andreas Metsamaaga.

Abieluvararegistrist selgus, et Kristel Mardisoo isikukoodiga Kristel Metsamaa ning Andreas Metsamaa esitasid 26. jaanuaril 2015. aastal abielupaarina sisse avalduse. Dokumendiga avaldasid nad soovi määrata omavaheliseks varasuhteks varalahususe. Registri andmetel kanti avaldus sisse 27. jaanuaril 2016.

Tanel Padarile tuli elukaaslase abielu-uudis üllatusena. “Sain selle uudise teada teisipäeva õhtul telefoni teel ja ei oska leida sõnu hetkel kommentaariks,” sõnas Tanel Padar napisõnaliselt.

“Jah, meil on olnud Taneliga kokkulahku- suhe ja, jah, ma olen abielus teise mehega,” sõnas laulja Tanel Padari endine elukaaslane Kristel Mardisoo, kes juba poolteist aastat ehk jaanuarist 2016 on olnud ametlikult abielus eduka ettevõtja Andreas Metsamaaga, Kroonikale.

Igor Gräzin ja Maret Maripuu

Eelmise sajandi lõpul alguse saanud suhe poliitikute Igor Gräzini ja Maret Maripuu vahel jõudis mullu uuele tasemele.

Pikalt kokku-lahku elanud paar registreeris oma abielu ja 2017. aasta mai lõpus vandusid nad teineteisele igavest truudust ka jumala palge ees laulatusel Tallinnas Jaani kirikus.

“Pulmareisi meil ei olnud. Elu läheb vanaviisi edasi,” sõnas Igor Kroonikale ja nentis et on ääretult tore, et talle olulist elusündmust on märganud ka ajakirjanikud.

Laura ja Robert Kõrvits

Muusik ja telesaate “Radar” ajakirjanik Robert Kõrvits võttis 2011. aasta märtsis ära oma kauaaegse elukaaslase ja laste ema Laura.

Robert ja Laura otsustasid abielu registreerida isekeskis. Kaasad saabusid Tallinna Pärnu maantee õnnepaleesse oma väikse Fiat Puntoga, ühes vaid tütar Sonja ning poeg Gustav. Nemad olid ka emme-issi abielutseremoonia, mille viis läbi endisest teletähest tseremooniameister Harri Kingo, ainsad tunnistajad. Abiellumist tähistas paar hiljem vaid lähimate pereliikmete ja sõprade seas.

Mart ja Britt Normet

Eesti Laulu endine produtsent Mart Normet sõudis suve alguses oma kauni elukaaslase Britt Kalbusega abieluranda. Britt, kes nüüdseks kannab perekonnanime Normet, teatas 3. juuni õhtul sotsiaalmeedia vahendusel, et tema ja Mart on abielus.

Paar on tänase päevani hoidnud pulmade täpsemad detailid enda teada.