Uus raamat pealkirjaga "Charles at 70: Thoughts, Hopes and Dreams" (Charles 70 aastasena: mõtted, lootused ja unistused) väidab, et peale 20-aastase Diana tahtis kuninglikud pulmad 1981. aastal ära jätta ka Charles.

Raamatu koostanud ajakirjanik Robert Jobson, kes kirjutab peamiselt kuningliku perekonnaga seotud teemadest väidab, et prints sai juba peale mõnda kohtumist Dianaga aru – paarina nad kokku ei sobi.

Peale selle oli prints nädalaid enne pulmi enda sõpradele kurtnud, et mida rohkem aega ta Dianaga koos veedab, seda kindlamini saab ta aru, et abielu noore naisega on suur viga.

Charles ei õppinud Dianat lihtsalt piisavalt hästi tundma, paar oli enne kihlumist 1981. aasta veebruaris kohtunud vaid 12 korda. Kõige rohkem oli mees pettunud valedes, mis tema arvates läbi Diana väga kiirelt pressi jõudsid ja teda halvas valguses näitasid.

Raamatus räägib printsile lähedal seisev allikas, kes tõdeb, et keegi Diana lähikondlastest oli pressiga väga heades suhetes.

Printsi jaoks oli kõige valusam vale meedias laialt levinud kuulujutt, et Charles veetis kuninglikus rongis kuuma öö ühe blondiiniga. Prints on vandunud, et mitte midagi sellist ei ole kunagi toimunud.

Seda lugu kajastati meedias 1980. aasta novembris, kolm kuud enne kuningliku paari kihlust. Diana oli samuti sellest loost šokeeritud, sel päeval oli ta hoopis kodus olnud. Kui alguses arvati, et see blondiin oli Diana, siis peagi pöördus pressi pilk Camilla poole.

Samuti lükatakse raamatus ümber kuulujutud, et Camilla oli toona pidev külaline Charlesi sängis. Üks kõige pöörasemaid pressi spekulatsioone oli see, et pulmadele eelnenud ööl veetis prints öö hoopis Camillaga.

"Mõte sellest on täiesti uskumatu, aga endiselt räägitakse sellest koletust lollusest," oli Charles sõbrale rääkinud.

Veel tuuakse ära kuulujutt sellest, et Camillat rünnati saiakestega. 2001. aastal BBC veebis ilmunud lugu nimetas Camillat naiseks, keda minevikus Diana fännid on saiakestega loopinud. Sama mainis ära ka teine väljaanne kuus aastat hiljem. Iga kord ajab see Charlesi marru.

Tegelikult oli tegemist ühe meedialavastusega, kus Camilla teisikud üksteist saiakestega loopisid.

Samuti ei meeldi printsile kuulujutt sellest, et teener pigistab talle hambapasta harja peale. Ka sellel lool pole tõepõhja all, kuid on kuidagi liikvele läinud ja ärritab printsi suuresti siiani.