"Eile, natuke enne kella nelja päeval suhtles Lust TV3 peadirektori Priit Leitoga ja siis tuli välja, et ta on just Kanal 2 pakkumist vastu võtmas," selgitab Kummer, kuidas nendeni jõudis Katrini otsus saade "Kuuuurija" teisele kanalile kolida neli päeva enne uue hooaja algust. "Meile teadaoleva info kohaselt oli tegu üleostmisega," sõnab Kummer, et kuigi Kanal 2 on pigem kokkuhoiusuunal, leiti vahendid Katrini ülemeelitamiseks, ajendiks ilmselt mitte nii head reitingud kevadhooaja värskel sisul.

Märke rahulolematusest pole olnud

"See tuli välguna selgest taevast," tõdeb Kummer. "Minu ja Katrini suhted on olnud väga head ja olime üle vaadanud ka esmaspäeval eetrisse minema pidanud saate episoodi ja juba kokku leppinud paarkümmend teemat, mis sel hooajal tulla võiks."

Katrin Lust on väljendanud nördimust, et TV3 tema kaitseks piisavalt välja astunud ei ole. Kroonikale antud intervjuus reede hommikulgi toob naine nimeliselt välja Raimo Kummeri, kelle peale solvunud on: "Näiteks kui toimus õpetaja Urmas Kausi juurde minek, milles mind süüdistati sissetungis ja õnneks on nüüdseks uurimine lõpetatud. Siis ütles Raimo Kummer, et ma teen seda oma enda isiklikuks lõbuks," ütles Lust, et pidi palkama endale advokaadi ja asuma üksinda ennast kaitsma."

Kummeri sõnul on nad Katrinit kohtuasjade puhul alati toetanud ja kaasanud ka Eesti parimad juristid Ellex Raidla büroost, kulutades selleks märkimisväärseid summasid. "Kui kriminaalasi on algatatud isiklikult mõne saate, ükskõik millise, tegija vastu, siis on loogiline, et juriidilised kulud katab ta ise," sõnab Kummer ja lisab: "Mind on õpetatud nii, et telesaateid tehes ei tohi seadust rikkuda."

Mis edasi?

"Nii järsku ei julge öelda, et hakkame uut uurivajakirjanduslikku saadet tegema, uudis on selleks liiga värske. Aga meil on "Sotid selgeks", mis on tubli saade ja probleeme ja kohtuasju pole klaasnenud," on Kummeri hääles veidi kergendustki ehk tajuda. Miks ei peakski, kui nende varamus on nüüd ka Jõekalda ja Margna lisaks väga menukatele kodumaistele sarjadele ja saadetele.

"Ma ei ole kurb - säästame palju töö ja ajakulu, mis on kaasnenud kaebustega, sest iga juhtum, olgu kriminaalasi või pressinõukogusse kaebus, tuleb läbi töötada ja see on meeletu aeg, mis sellele kulub."