Californiast pärit naine väidab, et just selle skeemi tõttu ei õnnestunud tema pojal pääseda heal tasemel ülikooli, vahendab People.

Naine kaebas Felicity Huffmani, Lori Loughlini ja teised, skeemiga seotud, kuulsad ning tähtsad inimesed kohtusse 500 miljardi USA dollari eest.

Jennifer Kay Toy, kes ennast õpetajaks nimetas, süüdistab kuulsaid vanemaid emotsionaalse stressi tekitamises, vandenõus ja pettuses. Toy tõi välja, et õpetas üksikemana oma pojale head tööeetikat ja tegi endast kõik, et poeg heasse kooli edasi saaks. Aga kui ta "mõnda" skandaalis osalenud kooli katsetele läks, ei saanud ta sisse. "Joshua ja mina uskusime, et tal oli olnud aus võimalus nagu teistel kandidaatidel, kes teadmata põhjustel kohtusse ei saanud tulla. Nüüd sain ma teada meeletust pettusest, milles rikkad inimesed ja kolledžites võimukal positsioonil olevad töötajad petsid, et lapsed saaksid samadesse koolidesse, kuhu ka Joshua kandideeris."

"Ma olen marus ja haavunud, sest mu poeg, mu ainus laps, ei saanud kooli mitte oma halva tulemuse tõttu, vaid seepärast, et rikkad inimesed arvavad, et on okei valetada, petta, varastada ja oma lapsi altkäemaksuga heasse kooli sisse saada."

Huffman, kes maksis koolile 15 000 dollarit, et tütar kooli pääseks, sai eelmine nädal kohtust karistuseks 250 000 dollarilise trahvi. Loughlin ja Giannulli said oma tütred kooli 500 000 dollariga. Neile kummalegi määras kohus karistuseks trahvi 1 miljoni dollari väärtuses.