1. Kuninganna saab esimesena teada


Eeskiri nõuab, et kui kuninglikku perre on sündinud uus laps, peab kõige esimesena sellest teada saama kuninganna. Kui prints Georg sündis, helistas prints William kuningannale krüpteeritud telefonil, et Elizabeth II uudise esimesena saaks.

2. Rasedad kuninglikud peavad oma varbaid kaetuna hoidma


Kuninglik riietumine kohutab kõiki, ka rasedusest paistes emasid, et varbad peavad alati kaetud olema, hoolimata kui ebamugav see ka poleks.

3. Dekoltee läheb veelgi kinnisemaks


Kuna on ammu teada, et rasedatel rinnad suurenevad, siis eeskiri kohutab kuningliku pere naisi neid veelgi rohkem katma. Seetõttu on ka rasedate kuninglike riided veelgi kinnisemad.

4. Sünnitusmeeskond on salajane, kaine ja kodune


Kui arst nõustub olema üks kuningliku pere sünnitusmeeskonnast, nõustub ta ka reeglitega, mis puudutavad eraelu. Nimelt näeb leping ette, et arst, kes on kohustatud olema valves terve raseduse kolmanda trimestri, ei tarbi sellel perioodil kordagi alkoholi ega käi reisimas.

5. Varasemalt pidi sünnituse juures viibima vähemalt üks valitsuse ametnik


Nii imelik kui see ka ei tundu, siis kuningliku pere värsketel emadel ei olnud väga suurt õigust öelda, kes sünnitusel nendega samas ruumis viibib. Varem nägi eeskiri ette, et vähemalt ühel valitsuse ametnikul oli KOHUSTUS viibida samas ruumis. Ilmselt, et kindlasti vältida võimalikke beebide vahetamisi. Nõue peatati kui kuninganna Elizabeth prints Charlesi sünnitas 1948. aastal.

6. 62 tervituslasku


Mitte iga uue ilmakodanikuga ei kõla tervituslasud, kui iga kuningliku kodanikuga küll. Kui majja on sündinud uus beebi, kõlavad Tower of Londonist 62 tervituslasku. Tervistuslasud on Suurbritannias küllaltki levinud, näiteks ka kuninganna sünnipäeval. 62 lasku just seetõttu, et tavaline tervitus on 21, sellele lisaks tuleb 20 lasku, sest Tower of London on kuninglik loss, veel 21 lasku lisab asukoht London. Kohu kõmmutamine kestab umbes 10 minutit.

7. Kõik kuninglikud beebid kannavad ristimisel sama rüüd


Kui Sulle tundub, et oled seda rüüd juba varem näinud, siis nii see ongi. Kõik kuninglikud beebid kannavad täpselt sama riietust. Praegune rüü on originaali koopia, mida 1841. aastal kasutati kuninganna Victoria vanima lapse ristimisel. Printsid Charles ja William said viimasena originaali kanda, enne kui see arhiivi pandi. Koopia tehti 2008. aastal.

8. Kuninglike ristimisel kasutatakse ainult ühe kindlat vett


Ei teagi, kas see on nende õnn, et kõik juba kindlalt paigas on, aga isegi vesi, mida ristimisel kasutatakse on kindla päritoluga. Vesi tohib pärit olla ainult Jordani jõest, kus usutakse, et ka Jeesus ristiti.

9. Kuningliku pere lastele pannakse ainult tähendusega nimed


Ei ole võimalik kohata kuningliku pere last, kelle nimi oleks tavaline ja lihtsalt ilus. Uutele ilmakodanikele võetakse nimi ainult sugupuust. Väidetavalt on prints Louise oma nime saanud prints Philipi onult Louis Mountbattenilt.

10. Beebid saavad mitu ristivanemat


Kuigi tavaline on, et ristitud lapsel on üks ristiema ja üks ristisa, siis kuninglikud sellega ei lepi. Uuel ilmakodanikul on tavaliselt viis kuni seitse ristivanemat.

Allikas: Cosmopolitan