Spekulatsioone, et Duncan Laurence´i võidulaul "Arcade" võib olla rikkunud Eurovisioni reegleid, tekkis juba enne mehe finaali jõudmist, vahendab Wiwibloggs. Internetis leviv video "Arcade" esmaesitlusest on avaldatud Youtube´is juba 2017. aastal. Eurovisioni reeglite järgi ei oleks tohtinud aga laul võistlusel osaleda, kui see on avaldatud enne 1.septembrit 2018. Kuigi kõlab see kõik nagu oleks Duncan olulist reeglit rikkunud, siis nii see siiski polnud.

Eurovisioni reeglite järgi ei tohi võistlusel osalevat lugu avaldada enne korraldusmeeskonna kinnitatud avaldamiskuupäeva ärilisel eesmärgil, mis tähendab, et lugu avaldatakse massidele. Kuna Duncani videol oli alla 500 vaatamise, siis ei läinud lugu kuidagi kaubanduslikul eesmärgil avaldatud loo alla. Seega võib Holland rahuga tänavuse võidukarika enda kätte jätta.

Duncani eurolugu pole aga ajaloos esimene, keda vana laulu esitamises kahtlustatud on. 2018. aastal esitas Valgevene artist Alekseev enda eurolugu "Forever" kontserdil samuti enne lubatud tähtaega.