Nina otsas asuva IMAXi kaamera materjal läheb otse filmilindile, kasseti mahutavus on kõigest kolm minutit. Seega peab kõik väga hästi planeeritud olema. Kui kolm minutit on läbi, tuleb kopteril uuesti maanduda, et kassetti vahetada.

Kopteri nina külge kinnitatud suureformaadiline (70mm) kaamera IMAX MSM 908 suurim eelis võrreldes tavaliste kaameratega on pildi pikk formaat. IMAX kaameraga võetakse üles 4:3 kuvasuhtega video, tavaliselt võib kinodes näha 2:4 "laiekraan" pilti.

Sellise kaamera ja 70mm filmi tulemuseks on kõige parem pildikvaliteet, mida kinos võimalik on näha. Pildi suur formaat ja äärmiselt kõrge kvaliteet tekitab tunde, nagu vaataja oleks ise sündmuste keskel. Nolan on ise öelnud, et "see on nagu virtuaalne reaalsus ilma prillideta".

IMAX kaamerate suureks probleemiks on see, et nad on rasked ja suured, seega on nendega keeruline kitsastes ruumides filmida. Nad on samuti väga valjud. Nolan on varasemates filmides dialoogi sisaldavad stseenid üles võtnud hoopis Panavisioni 65mm kaameraga, kuna IMAX teeb liiga palju lärmi.

Maailmas on IMAX MSM 908 tüüpi kaameraid vähe, nende rent maksab umbes 13 000 eurot nädalas. Kaamera ise maksab umbes pool miljonit.

Vaata lähemalt galeriist!