Kõnealune sündmus leidis aset linnakeses nimega Joensuu ning seda kajastati mitmetes menukates rahvusvahelistes meediaväljaannetes kui ülinaljakat kurioosumit. Maailmas esimese säärase võistluse mõte seisneb selles, et osalised peavad võimalikult omapäraselt ning hoogsalt kuduma rütmi järgi, mida pakub neile selja taga rokkiv küttebänd. Mida hullumeelsem etteaste, seda parem!

Üritusel osales enam kui 200 inimest, nende hulgas oli nii noori kui vanu kudumishuvilistest hevisõpru (või hevihuvilistest kudumissõpru). Otseloomulikult oli põhirõhk huumoril, mida anti edasi ka artistinimedega nagu näiteks Jänesebiit ja 9 varrast ning Lõngaaurud. Osalisi tuli kokku tervest maailmast, isegi Ameerika Ühendriikidest, Jaapanist ja Venemaalt.

Üritus osutus nii populaarseks, et seda korraldatakse kindlasti ka järgmisel aastal. Tänavuse võidu viisid koju jaapanlased, kellel “kudumisbändis” olid ka efekted sumomaadlejad. Soomlaste veidramaid võistlusi on lisaks kõnealusele veel näiteks ka õhukitarri ja rabajalgpalli meistrivõistlused.

Vaata hirmnaljakat ürituse reklaamvideot!