Houffman on kohtu all nn kolledžiskandaali pärast. Mitmed kuulsused üritasid sobingu ehk raha abil oma lapsi headesse koolidesse õppima saata. Üks neist on Huffman. Ta on eelkõige tuntud Lynette Scavo osatäitjana USA telesarjas "Meeleheitel koduperenaised" ja 2005. aasta filmist "Transamerica". Viimati mainitud rolli eest sai ta ka kuldgloobuse.

Huffman maksis 15 000 dollarit, et vanim tütar oma katsetel kauem aega saaks ja kontrollija ta vastused ära parandaks. Testis sai ta tütar võimalikust 1600st punktist 1420, seda pettuse abil. Varasemalt koolis eeltesti tehes sai ta tütar circa 1000 punkti. Huffman tunnistas end kohtus süüdi.

Veel kevadel nõudis prokurör talle nelja kuu pikkust reaalset vangistust, ent nüüdseks on leebemaks muutunud - jutt on vaid ühest kuust, vahendab Eonline. Huffman aga palub kohtunikku, et too määraks talle hoopis tingimisi karistuse kohustusega, et ta teeb aasta aega ühiskondlikult kasulikku tööd. Ta esitas kohtule ka mitmed soovituskirjad oma hea käitumise kohta, muu hulgas kirjutasid need ka ta abikaasa William H. Macy ning näitlejatar Eva Longoria.

Otsus peaks tulema veel selle kuu jooksul. Sarnase skeemitamise tõttu on kohtu all ka näitlejanna Lori Loughlin, ent ta pole end süüdi tunnistanud. Süüdimõistmisel võib teda oodata pikk vangistus.