Oprah Winfrey kirjeldas hiljuti Ellen DeGeneresi jutusaates kohutavat läbielamist, mis muutis igaveseks viisi, kuidas ta oma tervisesse suhtub, vahendab E! News.

Saatejuht meenutab, et jäi väga haigeks ning pidi korduvalt arste külastama. "Tulin just reisilt ja arvasin, et olen külma saanud, kuid see ei olnud külmetus. Ma lõpetasin hoopis traumapunktis ja nad ütlesid, et mul on kopsupõletik. Ja kuulge, kopsupõletik ei ole mingi naljaasi, see on väga tõsine."

Oprah selgitab, et sõi antibiootikume terve nädala, kuid need ei avaldanud mingit mõju. Staari uuringutele suunanud arstil oli hiljem vaid halbu uudiseid. "Ta ütles, et see on tegelikult hoopis hullemaks läinud ja ma peaks spetsialistiga kohtuma."

Järgmine arst teatas Oprahle, et rinnust on kuulda väikest "raginat", mistõttu talle ka stetoskoop rinnale asetati. "Siis ta tegi selle "Oh, kurat!" näo, nagu "Oh jumal, sinuga on midagi viga". Ma nägin seda nägu, ta isegi ei varjanud. Vastasin, et ma ju rääkisin sulle sellest. Mu kopsud kõlavad nagu lõgismadu."

Saatejuhil soovitati kohe kõik plaanid tühistada. "Ma ei ole kunagi midagi tühistanud. Ma teen ka haigena tööd."

Oprahl keelati terveks kuuks lennukiga lendamine ning kokku võeti talt 18 vereproovi. Sel hetkel mõistis naine, et olukord on väga tõsine.

"Läksin nädala pärast tagasi ja juba oli parem. Ta helistas mulle iga päev, et kindlaks teha, kas ma ikka oma ravimeid võtan. Kui ma tagasi läksin ja mu näitajad paremad olid, siis ta tänas mind kolm korda ja soovis kallistust."

Oprah sõnul oli just see ehmatus mõjutajaks, et ta arusaama tervisest terveks eluks muuta.