Üks Göteborgi death-metali loojatest ning alustaladest Dark Tranquillity on tegutsenud uskumatud 30 aastat ja andnud selle aja jooksul välja üksteist stuudioplaati, tuuritanud kogu maailmas ning jõudnud kolmel korral ka Eestisse. Nende esinemised pakatavad energiast ja siirusest ning seni viimane, 2016. aastal välja antud "Atoma" sai kriitikutelt kiita just tänu oskusele siduda algusaegade saund ja looming tänase küpsusega.

"Olin 1989. aastal bändi luues 15-aastane," meenutab laulja ning toonane kitarrist Mikael Stanne. "Pühendasin end varakult muusikale ja olen bändi teinud kogu oma elu, nii et tegu on millegi sügavamaga kui lihtsalt hobi või elustiiliga. Dark Tranquillity on mänginud meie otsustes ja valikutes parimal moel pearolli ning ma ei sooviks ka tagantjärele selles osas midagi muuta."

Fännide rõõmuks on Dark Tranquillity uut, järjekorras kaheteistkümnendat stuudioalbumit, oodata veel enne järgmist suve, mil nad astuvad Vana-Vigalas Hard Rock Laagri pealavale.

Ei tasu ka unustada, et juba sel laupäeval, 12. oktoobril leiavad endale omaniku ka 300 ihaldatud fännipiletit, millega kaasneb ka tasuta festivalisärk. Selleks tuleb hommikul kell 10 kohal olla Tallinnas klubis Tapper ning kell 11 Pärnus ja Tartus kaupluses Muusik. Tavapiletid on juba saadaval Piletilevis.

Häid traditsioone au sees hoides astub ka tuleval festivalil kahe päeva jooksul kahel laval üles ei rohkem ega vähem kui 22 artisti. Esinejate nimekirja ehivad lisaks Eesti metalbändide paremikule ka praegused ning tulevased tõsised tegijad piiri tagant.

Müstilise Uexküllide aadlisuguvõsa kalmistu ümbruse Vana-Vigalas vallutavad igal suvel tuhanded raskemuusikafännid. Hard Rock Laagri omanäolist nakatavat võlu kinnitab fakt, et festival on järjepidevalt kasvanud. Paarisaja muusikasõbra toel alustanud üritus on ajapikku muutunud tuhandete inimeste jaoks suve tippsündmuseks.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Carcass, Behemoth, Testament, Phil Anselmo, Lacuna Coil, Katatonia ja paljud teised.

Vaata Dark Tranquillity videot loole "Forward Momentum" siit: