Nimelt käis 72-aastane laulja toona Los Angeleses edukal eesnäärmevähi operatsioonil, kuid kümme päeva hiljem tundis Elton tugevat valu ning tema lümfisoontest hakkas lekkima vedelikku. Viimasele probleemile leiti lahendus puhtjuhuslikult, sest paar kuud hiljem läks Elton plaanilisele kolonoskoopiale, mis lümfisooned "kogemata" korda tegi.

Kuid mehe tõsisemad probleemid olid alles algamas. Lõuna-Ameerikas kontserte andnud muusik oli tagasiteel Londonisse, kui ta tundis, et ta ei suuda värisemist lõpetada ja polnud end kunagi nii halvasti tundnud. "Arvestades, millised pohmakad mul 70ndatel ja 80ndatel olid, siis see ütleb nii mõndagi," kirjutab Elton.

Lennukilt otse haiglasse suundunud laulja seisund oli nii hull, et esimesed arstid pidid tõdema, et nende haiglas pole sellist varustust, et nii keerulise probleemiga tegeleda. Teise asutusse viidud Elton pidi veetma kaks päeva intensiivosakonnas. "Kui ma ärkvele tulin, siis mulle öeldi, et ma olen Lõuna-Ameerikas saanud raske nakkushaiguse," kirjeldab Elton. Tol hetkel teadsid arstid, et maailmakuulus muusik on vaid 24 tunni kaugusel surmast.

Kuid õnneks oskasid arstid Eltonit ravida ning 11 päeva haiglas veetnud muusik sai lõpuks oma kaksikute Elijahi ja Zachary juurde koju.

"Keset ööd üksi haiglas olles ma palvetasin: "Palun ära lase mul surra, palun lase mul oma lapsi näha, palun anna mulle natuke rohkem aega!"," meenutab ta raamatus.