Tundub, et "Star Wars'i" projekt jääb stsenaristide kalendrist välja, vahendab Entertainmentnews.

Meediaväljaannete andmetel on seriaali "Troonide Mäng" loojad lõpetanud enda lepingu Disney Lucasfilmiga. Emmy auhinnaga pärjatud stsenaristid olid pühendunud eesmärgile valmis kirjutada hittseriaal "Star Wars" universumist 2022. aastaks.

"Me armastame Star Wars'i," ütleb kirjutajate duo. "Kui George Lucas selle universumi lõi, ehitas ta ka meid. Temaga sarja teemal rääkimine on olnud elu suurim põnevus ning me jääme sellele saagale alati võlglasteks."

Benioff ja Weiss soovisid esialgu kirjutada seriaal, mille sündmused leiavad aset pärast Luke Skywalkeri ajastut. Nüüd väidab kirjutajate paar, et tehing Netflixiga ei luba neil kirjutamiseks varuda piisavalt kaua aega.

"Päevas on vaid loetud hulk tunde ning me tundsime, et "Tähesõdade" väärikuse hoidmiseks peame me eemale astuma," ütlevad stsenaristid avalduses.

HBO on tellinud kümme episoodi uueks "Troonide Mängu" seriaaliks, kuid esialgu pole teada, kas originaalsed stsenaristid Weiss ja Benioff seda ka kirjutavad. Uus sari jutustab, mis juhtus kolmsada aastat enne originaalsarja sündmuseid.

Vana seriaali spin-off kannab nime "House of the Dragon" ning nagu sarja fännile juba nimest selgub, keskendutakse sarjas Targaryanite suguvõsa ajaloole. Sarja armastajad võivad kergendusest hingata, sest spin-off hakkab põhinema George R.R. Martini 2018. aasta novembris avaldatud raamatu "Fire & Blood" põhjal ehk kirjanik on kaasatud seriaali loomise protsessi.

Westerosi loori põhjal valitses Targaryanite suguvõsa seitsme kuningriigi üle sajandeid enne kuningas Roberti vastuhakku. Originaalsarjas Emilia Clarke mängitud Daenerys Targaryen oli viimane oma võimsa vereliini edasikandja.