"Alati, kui saabub oktoober, võib kihla vedada, et selline olukord tekib. Ja tavaliselt veab see välja detsembrini. Loodame, et jõululaupäevaks kustub viimane tulekahju," muigas Minerva üllatusliku kergusega. "Need tulekahjud saavad alguse nii elektriliinidest kui kodutute piirkondadest, aga on ka isetekkelisi tulekahjusid seal, kus on palju kulu ja kõdu. Ja loomulikult kliimasoojenemine!" loetles ta.

"Tule kontrolli alla saamine on raske, kuna LA's möllavad praegusel aastaajal Santa Ana tuuled. Ehk siis, väga keerulised meteoroloogilised protsessid, mille tõttu tuletõrjujatel on väga raske neid hiiglaslikke leeke kontrolli alla saada," kirjeldas ta ning lisas, et tunnetab igapäevatoimetusi tehes tõepoolest, et õhk on halb. "See tahmane vastiku kvaliteediga õhk toob kaasa selle, et kõik kurdavad kogu aeg ja on haiged."

Praegune kriisiolukord elanikele tähendab Minerva sõnul seda, et linnas on palju tsoone, kuhu ei tohi autot parkida, kuna tuletõrjeautodel peab olema võimalus mööda pääseda. "Tikku ei tohi tõmmata ega suitsetada ja peab olema valvel, kui tuleb sõnum palvega evakueeruda. Aga emakese looduse vastu ei saa. Eks ametivõimud annavad endast parima ja kinnitavad, et kõik on kontrolli all ja raha kõrvale pandud kustutamiseks, aga isegi siis, kui kliima läheb paari kraadi võrra soojemaks, on mõjud looduses veelgi suuremad."