El Torito-nimeline söögikoht avati Helsingi põhjaosas asuvas Maunula piirkonnas mullu 20. detsembril ning selle avamist oli juba sealkandis kaua oodatud, vahendab Ilta-Sanomat.

Söögikoht sai aga lahti olla vaid paar tundi, kui probleemid algasid. Esiteks kadus köögitehnikas vool ning seejärel lakkas ka õhukonditsioneer töötamast. Voolu kadumise tõttu levis toidu grillimisest tulnud suits einestusalale ning tualettidesse, mistõttu hakkasid tööle suitsuandurid.

Toidukoha omaniku Baris Kayani sõnul evakueeriti kliendid ja kutsuti kohale tehnikud, kuid need ei suutnud viga üles leida. Lõpuks tulid kohale kaks tehnikut kohalikust elektrifirmast, kes tuvastasid, et osad kaitsmed olid läbi läinud. Kõik see kokku võttis aega sisuliselt viis tundi.

Sellega aga restorani probleemid ei lõppenud. Kuigi viga sai lõpuks parandatud, ei lubanud Helsingi linna esindajad restorani uuesti avada enne, kui kogu toidukoht on inspektorite poolt kontrollitud. Kuna jõulud olid aga kohe lähenemas, siis ei saanud see juhtuda enne, kui pärast pühi ja aastavahetust.

Restorani omanik oli selliste asjade käigu peale loomulikult solvunud, sest algselt pidi restoran üldse avama oma uksed juba 2018. aasta oktoobris. Toona oli aga vaja enne avamist teha veel ehitustöid.

Asja teeb kurioosemaks ka asjaolu, et kuna omanik ei saanud ehitustöödega ise piisavalt hakkama, siis tuli linn, kellele restoranihoone kuulub toona ise renoveerimisel appi.

"Linn ise määras renoveerimise ja viis selle läbi, kuid elektritöid ei kontrollitud enne objekti üleandmist mulle. See oleks pidanud läbi kontrolli enne 20. detsembrit. Kaitsmed olid lihtsalt liiga väikesed nii suure köögitehnika jaoks," kommenteeris Kayan.

Vastselt avatud restorani sisuliselt kohene sulgemine tähendas omanikule aga suure hulga toidu kaotamist, tema sõnul on kahju ca 10 000 eurot. Samuti olid pühade ajal tööta neli restorani töötajat.

Kuigi praeguseks linn lubanud omanikule kahjud hüvitada, on omanik mures, et pärast selliseid sekeldusi ei tule enam ehk keegi tema uuesti avatavasse söögikohta. Viimase info kohaselt plaanitakse restoran (taas)avada 10. jaanuaril.