ETV saates "Hommik Anuga" rääkisid Merja ja tema 10aastane poeg Ralf, kuidas pere pisipoeg Roger 7. jaanuaril ilmale tuli. Just Ralf võttis väikevenna sünni vastu, juhindudes telefoni teel meedik Sirja Saare õpetussõnadest.

Kuusalus elava pere isa oli samal ajal Tallinnas tööl - sealt koju jõudmine võtab hinnanguliselt aega pool tunnikest. Politsei pidas sünnitusele tõtates koju kihutanud mehe kinni, tehes talle poja Ralfi sõnul 400 eurot trahvi. Seetõttu jõudis pereisa koju kiirabiga samal ajal. Polnuks politsei teda kinni võtnud, jõudnuks pereisa Merja hinnangul väljutusprotsessi ajaks koju ning poeg poleks pidanud toimunuga üksi rinda pistma.

Politsei käitumise teemal on sotsiaalmeedias palju vastukaja - leitakse, et patrull käitus valesti. Sõna võttis isegi välisminister Urmas Reinsalu, kes arvas, et trahv tuleks tühistada.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnas Delfile, et politsei kõige tähtsam ülesanne on inimesi aidata ja selles olukorras ei olnud nad perele piisavalt toeks. "Saades teada, et mees kiirustab koju sünnitava naise juurde, saanuks politseinikud teda aidata ja leida viisi, kuidas mees võimalikult ruttu koju saaks. Kiiruseületamine on alati ohtlik ning sellistes olukordades oleme varasemalt inimestele ka abi pakkunud."

Jaani lisas, et pereisa taotles rikkumise eest määratud trahvisumma vähendamist. "Jaanuaris edastas politsei kohtule oma seisukoha, milles palus rahatrahv üldse tühistada." Kohus pole oma otsust veel teinud, aga see peaks tulema lähiajal.