"Mina ja mu abikaasa oleme jäänud rahulikuks," ütleb Mary. "Kui inimesed järgivad korraldusi, saame sellest üle. See on otsene tulem ülerahvastatusest, planeedi saastatusest ja kliima soojenemisest ning see kriis või restart kestab veel mõnda aega."

Kui Mary heategevusega parasjagu ei tegele, veedab ta aega raamatuid lugedes, mida soovitab teistelegi. "Lähtun budistlikust mõtteviisist – see kõik on kui üks pikk Vipassanā ehk sisemine hinnanguvaba vaatlus ning sügava ja täpse arusaamiseni jõudmine."

Eerik-Niiles nii optimistlik ei ole ning ennustab, et olukord läheb ilmselt nii siin kui seal veel oluliselt halvemaks. "Mary on jah New Yorgis luku taga ja mina Tallinnas. Nii et esialgu mõnenädalaseks planeeritud eemalolek osutub nüüd kurat teab kui pikaks. Oleme igapäevaselt sides ja anname teineteisele lugemissoovitusi," kirjeldab mees nende praegust suhet.

"Praegu tundub, et New Yorgis, mis on osutumas üheks USA koroona epitsentriks, vast kiireminigi kui Eestis. Eks me hindame olukorda ja teeme plaane siis kui olud on selgemad," lisas ta.

Inimtühjad on praegu kõik meelelahutusasutused ja toitlustus­kohad ning vaid aasta tagasi Koplis avatud Odeoni baarile-restorani Eerik-Niiles hingusele ei plaani saata. "Odeon on eriolukorra lõpuni kinni. Töötajaid hoiame," lisas ta.