Aasta siis oli... 2000


AUGUST 2000

Näitlejannade võidukäik sai võluva jätku, kui Merle Palmistelt võttis revanši tema pinginaaber teatrikoolist Marika Korolev (tollal 30). Vanalinnastuudio noore diiva sädelev sarm, mis jõudis igal laupäeval Eesti kodudesse Õnne tänava Evelinina, oli toonud glamuurinoote põlisesse rahvaseriaali. Meeste kategoorias võitis auhinna telesaadete ja õhtujuhina tippu tõusnud laulev šõumees Mart Mardisalu (tollal 31). Pidu peeti kuumimas ööklubis Panoraam.

Foto: Kroonika

VÄIKE MUSTAS KLEIDIS

Esimene uje pilk noorelt näitlejatarilt 1996. aastas äsja startinud Kroonikale.

Foto: Kroonika

„OH KEERUTA, LENNUTA…“

Valgre valss südasuves 2001. Kümne aasta eest oli Marika mänginud end otse teatrikoolist kohe teravalt meelde debüüdiga filmis „Need vanad armastuskirjad”. Mitte ainult filmis Valgre põrgulikult seksikat naist Evat mänginud..., vaid ka ise lastemuusikakoolis akordionimängu õppinud.

Foto: Kristjan Lepp

„PADJASÕJALANNA”

Fotoseeria kevadest 2006. Armas hele ja ohtlikult tume on seksisümbol Korolevis võluvalt põnevas kooskõlas. Haardega mustast valgeni...

Foto: Kristjan Lepp

MIILITSA TÜTREST SIRGUS GLAMUURIKUNSTI VALDAV TÄHT

Karastunud visaks neiuks Koplis miilitsa ja trammijuhi tütrena, on Marika naerdes meenutanud: „Meie õppisime perekonnaõpetuse tunnis vaid et „tütarlapsed kasvavad kiiremini kui poisid”. Järgmine peatükk oli juba, kuidas abielus olles lapsi kasvatada. Seda „tükki tühja maad“ hariduses aitasid siis täita Soome telekast piilutud „Dallas“ ja „Dünastia“. Seal sai enam imetletud väljamaa näitlejannade vägevaid kostüüme, soenguid, sillerdavaid huulepulki ja lauvärve, mida meie silm siin polnud eales varem näinud!“

Foto: Kristjan Lepp

ALLIKA TÄNAVAL

Kopli ja Lasnamäe järel nullindadel südalinna, aga vaikuse idülli kodu soetanud. Naaberkorteris Rita Raave ja Enn Põldroos, lõi ka Marikas lisaks maalikunstniku anne välja... Pealegi oli sealt vaid mõne minutise kiirkäigu kaugusel Marika koduteater Vanalinnastuudio. Vana-Baskinil jagus peanäitejuhina teravat mehesilma ilusaid ja särtsaka komöödiavaistuga naisi oma teatrisse valida!


Foto: Kristjan Lepp

VULKAANID PURSKKAEVUL

„Kolleeg või konkurent“ intervjuupilt juulist 2005. Merle Palmistega sobisid nad teatrikoolis kohe pinginaabriteks. Lõpetanud lavaka Eesti krooni tuleku kevadel, said neist kahest uue aja näitlejannade võrdkujud. Vallates mänglevalt erinevaid žanre teatris, ent ka uusaja meelelahutuses ja reklaamis. Seksikad, aga ka sõnaosavad ja vaimukad meedialemmikud. Seksikaima naise tiitli võitis Marika otse Merle-aasta kannul. Ka Kroonika paljastatud lahutusskandaalidega „skooris” Marika hiljem Merlele järele...

Kumb oli aga teatrikooli aegu kursusel poistele kõvem magnet? „Olime – ja oleme – sellised mimmid, kes rõhuvad kvaliteedile, mitte kvantiteedile,” pingpongis Merle purskkaevu veerel naerdes küsimuse „Minu mäletamist mööda tõmbasime mõlemad ühte kursusevenda,” naeris Marika. „No ja too poiss tuli ka… Algul sõitis see poiss Merlega Õismäe trollibussis, pärast minuga Kopli autobussis.”


Foto: Kristjan Lepp;

„TÄNA ÕHTUL MART MARDISALU”

Startinud uusaja noore telemehena aastast 1990, oli ta töötanud-tõusnud kümnendi lõpuks mitme menuka telemängu ja ka omanimelise telešõu saatejuhiks. Pööraste ’90ndate keksel tõusis Mardisalu lauldud hitt „Varumees” tippu edetabeleis ja tollaste suurte suvetümpsutuuride naelaks.
Kellel on, selle antakse juurde: augustis tuli seksikaima mehe tiitlivõit Kroonika lugejailt.

Foto: Kroonika

MARDIKA VÕIMAS KAMMBÄKK

Muljetavaldav oli nüüd, kakskümmend aastat hiljem üllatus, kui „Maskis laulja” finaalsaates koorus pronksmedali võitnud Putuka maski alt välja „Seitsmeste” uudistetoimetuse juht Mart Mardisalu.


Foto: Mardo Männimägi/TV3