Ei enam vaid mune koksivad tibukollased kevadpühad. Vaikne kannatusnädal, suur reede ja ülestõusmispühad... Seni kirikuhämarad sõnad on võtmas ühtäkki ka ilmikute jaoks sisu.

Musta huumoriga võttes saavad lihavõtted tänavu teise tähenduse. Külmkapp on kõigil 24/7 lähedal, kõhud kasvavad stressiga kodupaastul ninani. Igaüks on madalseisus isemoodi. Mõni reisisell, kes maailmale mitu tiiru peale teinud, rehkendab ehk tagantjärele, et parem võinuks endale kodu parimaks paigaks ehitada. Mõni, kel targu oma maamõis kindlusena püsti, võib seal kahetseda, miks ta reisidesse ei panustanud, kui maailm polnud veel lukku läinud.

Selles Kroonikas julgustavad kiriku­õpetaja Jaan Tammsalu ja näitleja Tiina Mälberg kui ühest suust: "Rahu, mõelgem järele, mis meil head on. Ja elagem oma elu edasi." Mantrana sobivad pähe Alliksaare read: "Pole paremaid, halvemaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu." Ka raskeid aegu ei tasu tühja lasta. Häid koduseid, sisukaid ülestõusmispühi! Kui kirkas tähenduses kõlab praegu raadiost heade eesti sõnadega poplaulegi: "Maailm ei tiirle sinu ümber" või "Armasta mind armsamini enesest"! Nii on.