Kodus, kus ma kasvasin, kirjutasin taskuraha saamiseks tavaliselt nimekirja asjadest, mida isiklikuks tarbeks vajan, ja isa vaatas selle üle. Mäletan, et kirjas olid dušigeel, šampoon, sukkpüksid. Kohvikuraha polnud. Nii kestis seni, kuniks otsustasin, et ei sõltu enam mitte kellegi rahakotist.

Hakkasin ajalehtedele kaastööd tegema. Kui sain esimese honorari, ei suutnud ma oma õnne uskuda. Täna olen südamest isale tänulik, et ta raha küsimise nii raskeks tegi, sest muidu oleks ma võib-olla jäänud lumehelbekeseks, kes nuiab siiani vanematelt raha. Aga mis veelgi olulisem – võib-olla poleks ma kunagi enda jaoks kirjutamist leidnud.

Taaselustan Kroonikas rubriigi "Raha", mida tegin siin ka üle kahekümne aasta tagasi. Seal rääkisid omal ajal ärimehed Enn Veskimägi ja Toomas Sildmäe, tippadvokaat Aivar Pilv jpt. Pärast koroonaepideemiast tingitud palgakärpeid on rahateema aktuaalsem kui varem. Seekord annab Jüri Mõis nõu, kuidas majandada nii, et raha jääb ka kõrvale- panemiseks, ning räägib, kuidas tema taskuraha teenis.

Kroonika kaanelugu on aga väärtusest, mis on tähtsam kui raha – armastatud laulja Eda-Ines Etti ootab last!