Tänavune Antsude pidu toimus juba 18. korda ning lõppeva aasta silmapaistva töö eest antavaid kolleegiauhindu nimetab Draamateater teatri suurkujude (Ants Eskola, Ants Lauter, Ants Jõgi jt) järgi Antsudeks, välja on neid antud 1999. aastast alates.

2016. aasta Antsude laureaadid on:
Käsu-Ants (lavastajapreemia) – Hendrik Toompere jr (Marius Ivaškevičiuse „Väljaheitmise“ lavastuse eest)
Naispeaosa Suur Ants – Ester Pajusoo (Vanaeide rolli eest lavastuses „Mäed“)
Meespeaosa Suur Ants – Kristo Viiding (Beni rolli eest lavastuses „Väljaheitmine“ ja Fennymani rolli eest lavastuses „Väljaheitmine“)
Naiskõrvalosa Väike Ants – Ülle Kaljuste (Galja ja Valja rolli eest lavastuses „Onu Aare“)
Meeskõrvalosa Väike Ants – Nikolai Bentsler (Vandaali rolli eest lavastuses „Väljaheitmine“)
Ilu-Antsu preemia vääriliseks hinnati Ellen Cairnsi kostüümi- ja lavakujundus lavastusele „Armunud Shakespeare“.

Kui kõigile teistele loomingulistele töötajatele oli Ants esimene, siis Ülle Kaljuste pälvis kolleegide tunnustuse juba seitsmendat korda (varasemast naispeaosa Suur Ants 2002, 2005 ja 2008, Kaval-Ants 2015 ja kõrvalosa Väike Ants aastast 2000 ja 2011). Ester Pajusoo viib 2001. aasta Väikese Antsu kõrvale sel aasta Suure Antsu.

Parimaks tehniliseks töötajaks ehk Asi-Antsuks hääletati teatri vanemlavameister Villu Jõgi, Abi-Antsuks ehk parimaks teenindavaks töötajaks valisid kolleegid Draamateatri turundusjuhi Tanel Tomsoni.

Kaval-Antsu tiitli sai teatri juhtkonnalt Krista Roolaid kui särav klienditeenindaja kodanikujulguse ja vapruse eest kurjategija tabamisel.

Aasta hõivatuima näitlejate tunnustuse ja preemiareisi pälvisid meesnäitlejate seast Tiit Sukk, kes mängis 140. etenduses ning naisnäitlejate hulgast Hilje Murel, kelle kanda jäi 124. etenduse kulgemine.

12. detsembri seisuga on Eesti Draamateater sel aastal andnud 501 etendust ja teatrit on külastanud 108 299 inimest.