Maja ehitamisest on üldse kujunenud paras saaga. Ehitus on viibinud hoonete rohelise energia lahenduse ja elumajja kavandatud lifti tõttu.

Siiani, enam kui kümme aastat on Rüütli pere käsutuses olnud Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile kuuluv ajalooline, 1950. aastatel valitsuse tarbeks ehitatud Kaare tänava eramu, mille esimeseks elanikuks oli EKP keskkomitee esimene sekretär Johannes Käbin.

Aastate eest püüdis Rüütel Kaare tänava maja ära osta, et see ise korda teha lasta, kuid edutult. Kuue aasta eest tuli Tallinna linn Rüütlile vastu ja võõrandas talle uue maja ehituseks kaks maatükki Pirital Maarjamäel, kus praegu ongi hooned viimistlusjärgus. Nõunik Kanni sõnul pidi president tookord tasuma siiski 65 protsenti kruntide väärtusest, 208 000 eurot. Selleks müüs Rüütel oma enam kui sajaruutmeetrise korteri Kadriorus Koidula tänaval 1930ndatel ehitatud majas ja maatükke Saaremaal.

Maarjamäe maja ehituse finantseerimiseks on müüdud kinnisvara. Foto: Tiit Blaat

Ühisomanike Arnold ja Ingrid Rüütli Maarjamäe krundid seisid mitu aastat tühjana, kuna neil polnud ehitamiseks vahendeid. President proovis vahepeal isegi vahetada krunte Kaare tänava maja vastu, kuid nagu varem puudus Riigi Kinnisvaral huvi müüa, ei soovinud ta maja ka kruntide vastu vahetada. Lõpuks loovutas president ühe Maarjamäel kõrvu asetsevatest kruntidest ehitusfirmale – kerkinud eramu ja trofeemaja ehituskulude katteks.