Mercury suri 1991. aastal, vaid 45-aastasena, AIDS'i tagajärjel. Pikaaegne kaasa Mary Austin, kes laulast mõned aastad enne surma lahku läks, veetis viimased päevad siiski staari kõrval ning mäletab selgelt, kuidas surm tuli, vahendab Mirror.

Mercusry ise otsustas, et lõpetab ravimite võtmise ning Austin tunnistab, et muidu nii vapra mehe järjest nõrgemaks jäämist oli tõeliselt masendav näha. "See oli Freddie otsus kõik ära lõpetada. Ta valis ise aja, millal surra. Ta teadis et see on tulemas, elu kvaliteet langes iga päevaga ning ka valu oli iga päevaga aina suurem."

Nõrgeneva tervisega kaasnes hulgaliselt komplikatsioone, mis toime tulemise raskeks muutsid. "Ta nägemine kadus, keha muutus üha nõrgemaks ning lõpuks tekkisid ka krambihood."

Sellist hääbumist oli kõrvalt äärmiselt raske vaadata. "Ühel päeval ta otsustas, et aitab ning lõpetas igasuguste leevendavate ravimite tarvitamise."

Nii julge otsus avaldas lähedastele kustumatut muljet. "Ta vaatas surmale otse näkku ja ütles, et olgu, ma lepin sellega, nüüd ma lähen."

Kokkuvõtvalt meenutab Austin Mercury surma pigem rahumeelsena. "Ta suri naeratus näol."

Laulja tegi kindlaks, et Austin ka peale tema surma head elu saab elada ja jättis talle päranduseks oma villa ning tulevikus Queeni lauludelt koguneva kasumi. Ometi oli lähedase inimese surmast raske üle saada. "Järsku ei olnud enam kedagi, kes mind aitaks. Mõistsin, et ma ei olegi nii iseseisev kui oleksin tahtnud olla. Ta oli minu suhtes alati väga kaitsev, mõistsin seda alles peale ta surma. Kui miski juhtus, siis ütles alati, et kallis, ära muretse, me saame sellest üle. See oli väga julgustav."