"Aeg oli käes. Olin sellele ka varem mõelnud, aga mitte nii konkreetselt," põhjendas Purga poliitikasse suundumist. "Olen nii televisioonis, Eesti Laulus kui ka Raadio 2s mingid asjad ära lõpetanud ja uusi suuri asju, mis oleks pooleli, ei ole praegu. R2 on üles ehitataud, Eesti Laulu märk on tuntud ja sündmusel läheb päris hästi," selgitas ta. "Üks asi, mida ma pole palju teinud on arvamust avaldanud. Mul pole olnud aega, olen teinud tööd."

Rauale, kes alles hiljuti ise poliitväravast sisse on marssinud, tundis huvi, kuidas otsuse järel samm tegelikkuseks sai.

"Ega see ei käi ju nii, et lähen paberiga mõne erakonna ukse taha ja koputan arglikult uksele, et siin on mu avaldus ja soovin liituda," vastas Purga naerdes. "Eks ma olin rääkinud inimestega ja tehti ettepanek," sõnas ta.

Kuuldavasti olla ettepanek ka IRLi ridadest tulnud, teadis Raud uudishimutseda. "Vastab tõele, et ma rääkisin ka IRList paari inimesega. Aga alguses tuleb endale ju ABC selgeks teha ja mulle sobib Reformierakond oma vaadetelt paremini. IRLiga ei mänginud välja," nentis ta ja lisas, et üheks vaadete lahknemise punktiks oli kooseluseadus.

Oma vaadete kohta rääkis Purga, et ta on veel alles pisut arglik ning alles õpib, pälvides Raua südamliku kiituse: inimesed peaksidki tema meelest alguses arglikud olema, kuni õpivad.

"Üks asi, mis on ka ilmselt mu tööst paistnud, on see, et ma hindan väga vabadust ja võrdseid võimalusi," loetles ta oma põhimõtteid. "Vägivallatus. Neid asju on palju, mis võiksid elu paremaks teha."

Purga on valinud oma valimispiirkondadeks Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna. Just viimases asub Kalamaja piirkond, mis on tuntud kui moodsat enoorte inimeste ehk nn hipsterite pesitsuspaigana, kelle seas usub Raud - uskudes, et ka erakonna ladvik Purgat värvates seda usub - DJ ja produtsendina tegutseva naise valijad võiksid olla.

"See võib olla üks kõige otsesem lähenemine," ei eita Purga. "Ma ei valda seda strateegiat isiklikult nii hästi, et suudaks ennustada, kus võiksin erakonnale rohkem hääli tuua. Võibolla on neid rohkem," arvas ta.

Riigikokku pääsemist ei oska ta samuti ennustada, kuid sõnab, et teeb oma kandidatuuri õnnestumiseks kõik, mis võimalik. Mingitest võimalikest erakonna ladvikul tema suhtes tehtud poliitkokkulepetest ta enda sõnul teadlik ei ole. "Ma olen töötanud ajakirjanduses ja meedias nii kaua aega, nad ilmselt ei saa nad mingeid asju mulle rääkida," naeris ta Raua oletuse välja.Purga sõnas, et poliitikasse suundumine pole tema jaoks samm karjääriredelil, mis viiks näiteks ERRi juhtkonna sekka, ent oma seotust ja huvi ERRi käekäigu vastu ta ei eitanud. "Olen ERRi inimene. Jään alati ERRi inimeseks. Mul on ERRi vereringe. Ühiskonnal on ERRi väga vaja," on ta veendunud.