Aga alustame algusest:

1986. aasta detsembris abiellus Matti Tiina Hassisega, kellega kohtus treeninglaagris. 1987. aasta oktoobris sündis Matti ja Tiina perre poeg Sami.

1988. aasta taliolümpiamängudel oli Matti Nykänen Calgary olümpiamängude edukaim sportlane.

Pärast edukat olümpiat hakkas Matti üha rohkem jõudma ajalehtede esikülgedele, kuid mitte oma sportlike tulemuste, vaid alkoholilembuse ja naissuhetega.

1988. aastal läks ta lahku Tiinast. Põhjus oli alkoholi liigne pruukimine. Samal aasta leidis ta uue armastuse - algas suhe Pia Hynnisega.

1989. aasta juunis abiellus ta Piaga. Sama aasta suvel sündis tütar Eveliina. Seegi abielu ei kestnud kaua. 1991. aasta jaanuaris lahutati Matti teine abielu.

1996. aastal abiellus Matti abiellus kolmandat korda ja võttis hoopis endale oma naise Sari perekonnanime: Nykänenist sai sai Matti Paanala.

1998. aastal lahutas Matti Sari Paanalast, ent ei jäänud kauaks norutama: samal aastal kihlus ta tunnise tutvuse järel kellegi eestlasest üliõpilase Jaanaga, kuid nädala pärast katkestas kihluse temaga.

Veel sama, 1998. aasta lõpus, kihlus ta Mervi Tapiolaga.

2001. aastal abiellus Matti neljandat korda, seekord Merviga. Nende suhe oli pidevalt ajaleheveergudel, sest pidev kokku-lahku elu ja tülid olid väga sagedased. Paar andis abielulahutuse pabereid sisse lausa 15 korda.

Kaks aastat hiljem mindi lahku, kuid magusa leppimise järel abielluti 2004. aastal uuesti.

2004. aastal mõistis Tampere kohus Matti Nykäsele kahe aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse perekonnatuttava pussitamise eest. Täitmisele läks ka varem määratud tingimisi vanglakaristus. Kuna ta läks vangi esimest korda, sai ta pärast poole karistuse kandmist 2005. aastal välja, ent vahistati juba 4 päeva pärast, sest ta peksis oma naist Mervit.

2009. aastal ähvardas Nykänen Mervit noaga ja püüdis teda kägistada hommikumantlivööga.

Augustis 2010 mõisteti talle abikaasale kehavigastuste tekitamise eest aasta ja nelja kuu pikkune vanglakaristus.

2010. aastal läksid Matti ja Mervi lõplikult lahku. Nykäneni järgmiseks silmarõõmuks sai reality-täht Susanna Ruotsalainen. 2011 kihluti, kuid alkoholilembuse tõttu pulmadeni ei jõutudki.

2013. aastal tutvus Matti oma kontserdi järel Pia Talonpojaga, kellele ta kolme kuu pärast abieluettepaneku tegi ja 2014 nad abiellusid. See abielu jäi poolikuks Matti surma tõttu.