"Pealtnägija" tegi väidete kontrollimiseks ajakirjandusliku eksperimendi. Toimetusele on teada viis juhtumit, kahe puhul on pöördutud ka politseisse.

Vaimne abi Kadriorus asuva tamme õõnes

"Pealtnägija" poole pöördus aasta alguses 40ndates eluaastates Kaja, kes tutvus Mangiga töö kaudu. Kuna tegemist on avalikel üritustel figureeriva inimesega, soovis ta jääda saates anonüümseks.

Imelikuks läks Kaja sõnul asi Kadrioru pargis. Naine jalutas pargis, Mang tuli talle vastu. Mang tunnetas, et naisel pole kõik korras ja kutsus ta ilusa suure tamme alla istuma, mis pidi väidetavalt tervendama. Mang juhatas Kaja puu juurde ja palus tal puuõõnsusse ronida. Mang ronis samuti "hopsti" puu sisse.

Seejärel hakkas Mang naist katsuma, mehe hingamine muutus Kaja sõnul perversseks. Naine läks paanikasse ja mõtles, kuidas ta sealt pääseks. Mang rahustas naist ja ühel hetkel pistis oma käed naisele püksi. Naine põgenes tamme seest ja proovis juhtunut unustada. Hiljem sai Kaja teada, et Mang olla käperdanud ka ühte tema tuttavat.

Ajakirjanduslik eksperiment

Kolmandas kooselus Mang pole kunagi teinud saladust, et talle nooremad naised meeldivad. "Pealtnägija" viis väidete kontrollimiseks läbi ajakirjandusliku eksperimendi. Mangi juurde pani aja kinni Marju, kes soovis saada personaalselt horoskoopi.

Neiu esines jäära tähtkujus oleva abivajajana. Mang kohtus salvestusseadet kandva Marjuga Lasnamäe kiriku juures. Mees viis naise oma korterisse.

Tähetark rääkis endast ja kiitles, et tunneb paljusid tuntud inimesi ja on ka neile horoskoope valmistanud. Seejärel asub Mang analüüsima tüdruku astroloogilist kaarti. Mang rääkis Marju pereelust ja üritas aru saada, kas tema ennustused peavad paika.

Lõpuks hakkas Mang rääkima seksuaalsusest sõnades, et "sa oled naine, kellele sobib mitu meest". Tähetark hakkas maha tegema naise praegust suhet ja sõnas, et neiu hakkab väga armastama astroloogi.

Imelikuks kiskus asi siis, kui Mang kamandas naise püsti ja pani tuled kustu. Siis palus ta naisel vaadata pimedas olevat mandalat. Mang katsus naise pead ja selga, hakates tema "tšakraid" avama.

Naisele oli kogu tšakrate avamine äärmiselt ebamugav. Mang palus naisel kikivarvule tõusta ja tal maad puudutada nii, et põlved ei paindu.
"Ta pani mulle käe reie peale ja siis järgmisena palus ta mul käed üles tõsta, kummardada ja käed maha panna,“ kirjeldas Marju.

Seejärel pani Mang mängima Elvise ja palus naise tantsima. Mang üritas naist tantsima innustada, kuna tema tšakrad on kinni. "Liiguta ennast, sa oled nii puine," meelitas tähetark. Naine ei võtnud aga vedu.

Mang sõnas Marjule, et ta üritab klientidele individuaalselt läheneda. Järgmine kohtumine lepiti kokku aasta pärast, poolteist tundi kestnud seanss maksis 70 eurot.

Sama stsenaarium kordub ehk teine eksperiment Kätliniga

2. mail saadab "Pealtnägija" Mangi juurde Kätlini nime all esineva neiu. Kõik kulgeb taas samamoodi. 40 minutit peale seansi algust asub Mang taas naise tšakraid avama. Ta asus käppima naise rindu ja pani käe "sünnikohale". Mang krabas naist jalgade vahelt. "Aja jalad laiali," sõnas ta.

"Tõsta käed üles ja ole kikivarvastel. Aja kõik laiali. Nüüd näita, kas sa saad sõrmedega puudutada maad nii, et su põlved ei nõksu," käsutas Mang.

Mang eitab süüd

Maksimum, mis klientidega toimus, on tema sõnul kallistamine ja kõik süüdistused tema aadressil osa viimase aja meestevastasest kampaaniast. „Sellega on nüüd mingi hullus on,“ viitas Mang #MeToo-kampaaniale.

Mangi arust oli kõik õige ja tema midagi valesti pole teinud. Kõikide Kärmase küsimuste peale vastab mees napisõnaliselt "ei".

Lõpetuseks toob "Pealtnägija" välja selle, et Mang võttis abivajajaid vastu Lasnamäel asuvas sotsiaalkorteris. Suurt tunnitasu teeniv tähetark ei peaks aga sellist "abi" ometi vajama. Linn küsimusele vastust ei anna, kuna tegemist on "delikaatsete isikuandmetega".