Jalgpallilegend David Beckham (45) tõmbas tähelepanu eelmisel nädalal, kui käis oma noorima lapse, üheksa-aastase Harper Seveniga turul toidukraami ostmas. Poodlemise käigus otsustas Beckham oma ainukese tütre vastu kiindumist näidata teda huultele suudeldes, vahendas DailyMail.

Armsa hetke isa ja tütre vahel jäädvustas Victoria, kes selle Instagrami üles pani. Aga siis tekkis jälgijate vahel diskussioon, kas selline kiindumuse näitamine on sobiv.

Üks jälgija küsis: "Armastan sinu pere, aga ei ole kunagi nendest huultele suudlustest aru saanud. Ikkagi parim pere."

Teise jälgija jaoks aga on olukord palju tõsisem. "Palun lõpetage laste huultele suudlemine," ütles ta.

Kolmanda jaoks tekitas see küsimusi: "Miks ta suudleb teda huultele?"

Kuigi on ka neid, kes ei leia suudluses midagi halba, siis vaatavad Beckhamite enda fännid sellele viltu.

Ajakirjanik Bec Baxter, kes elab samas Cotswaldi regioonis, kus Beckhamid, kirjutas 2017. aastal Huffington Posti, milline on tervitusega tehtav sotsiaalne suudlus.

"Inimeste meetod sotsiaalselt suudelda on üsna järjepidev. Minu linnas on standard kahe suudlusega tervitus (üks kummalegi põsele). Naised suudlevad lapsi, kui nad kooli viiakse. Nad suudlevad, kui tervitavad sõbrannad lõunasöögi ajal, nad suudlevad hüvastijätkuks ja suudlevad teineteise abikaasasid," kirjeldas Baxter.

BBC tegi 2016. aastal loo, kus sotsiaalse etiketi ekspert Liz Brewer sõnas, et oma tütre või poja huultele suudlemine võib olla ebatavaline, siis see on iga vanema enda otsustada, kas see sobib või mitte.

"Tavaliselt, kui tegu on pereliikmega, siis sa ei suudle neid huultele, kui tegu pole abikaasaga. Laste puhul ma ei usu, et see on sobiv harjumus, mida lapsele õpetada, aga kuna tegu on oma lapsega, siis tal on vabadus teha, mida soovib," rääkis Brewer.

"Minu jaoks oleks millegi sellise tegemine väga kohatu ja ma usun, et ka paljude teiste jaoks. Aga kui vanem arvab, et see on okei, siis las olla. Ma ei usu, et see parima mulje jätab," lisas ta.

Nii mitmed lapsevanemad on Mumsnet foorumis öelnud, et lapse huultele suudlemine on vastik. Teised on lisanud, et see on imelik vaid siis, kui nad keelt kasutavad.

Peaasi.ee portaalis kaasa tegev psühholoog Eve Talvist, kelle ekspertiisi kuulub psühholoogiline nõustamine, kriisiabi, kasvatusnõuanded, sõnas, et Eesti kultuuriruumis ei ole see kombeks ja see siin probleeme ei tekita.

"Ma ei pea seda õigeks ka sel põhjusel, et huuled on erogeenne tsoon ja pole õige last sellisel viisil stimuleerida. Ei kummagi vanema poolt ega mingis vanuses. Küllap on see talurahvatarkus. Siililegi selge, eks?" ütles ta.

Talvist lisas: "Täiskasvanu, lapsevanema seksuaalset, erootillist huvi lapse vastu on vähemalt Lääne kultuuriruumis läbi aegade ikka taunitud."