Süüdistuse hulgas on mitmed episoodid ebasobilikust käitumisest ja seksuaalse kallakuga sõnavõttudest, mees kommenteeris väidetavalt naiste riietust ja kehasid, samuti puudutas neid sobimatult.

Kokku andis Freemani asjus ütlusi 16 inimest, kellest kaheksa olid otseselt ahistamise ohvrid, ülejäänud olid juhtumeid kõrvalt näinud.

Üks naine sõnas, et Freeman üritas 2017. aasta filmi "Going in Style" tegemise ajal tema seelikut üles tõmmata ja selle alla vaadata. Samuti sai ta mehe poolt mitmete kuude jooksul palju soovimatut tähelepanu.

2013. aasta filmi "Now You See Me" juures töötanud produktsiooniassistent tunnistas, et tema ja teised naistöötajad pidid taluma pidevaid ebasobivaid kommentaare staari poolt. Lõpuks loobusid naised liibuvate rõivaste kandmisest mehe läheduses.

"Me teadsime, et kui ta tuleb, siis me ei tohi kanda riietust, mis näitab rindu või tagumikku," rääkis naine.

Samuti kirjeldasid inimesed, et Morganil oli kombeks paluda naistel enda ees keerutada, neid vaikides mõnda aega vaadata, ja siis edasi liikudes olla ta palunud järgmistel naistel sama teha. Endine töötaja kirjeldas, et Morgani käitmine meenutas tihti "hirmuäratava vanaonu" oma.

Mitmed ohvrid tunnistasid, et ei julgenud varem asjast rääkida, kuna kartsid kaotada oma töö. Samuti selgus CNN-i loo tegemise käigus, et Freemani käitumine oli filmitööstuses juba ammu teada, see oli nö. "avalik saladus".

CNN täpsustab, et kõik nende loos välja toodud sündmused leidsid aset avalikus kohas, tunnistajate juuresolekul. Mõnikord isegi kaamerate juures.

Morgan Freeman avaldas mõnda aega pärast CNN-i loo ilmumist avaliku vabanduse.

"Kõik, kes mind tunnevad ja on minuga koos töötanud, teavad, et ma ei ole inimene, kes kedagi meelega solvaks või kelleski tahtlikult ebamugavustunnet tekitaks. Ma vabandan kõigi ees, kes tundsid ebamugavust või lugupidamatust. See ei olnud kunagi mu eesmärgiks," kommenteeris näitleja süüdistusi.