Alaealiste tüdrukute vastastes seksuaalkuritegudes süüdistatud 66-aastane miljonär Epstein leiti laupäeval vangikongist surnuna, aga kära tema ümber jätkub. Epstein oli tuntud oma mõjuka sõprusringkonna poolest ja nüüd on tähelepanu alla sattunud tema „väike must raamat”, mis sisaldab paljude tuntud inimeste kontaktandmeid, vahendab Ilta-Sanomat.

Ei ole siiski tõendeid selle kohta, et Epsteini märkmikus kirjas olevad isikud oleksid süüdi kuritegudes või et nad oleksid tingimata Epsteiniga näost näkku kohtunud. Paljud kontaktandmed kuuluvad teadete kohaselt Epsteini arvatavatele ohvritele.

Kontaktide nimekirjas on paljud märkimisväärsed isikud, nagu Epsteiniga juba varem seostatud USA endine president Bill Clinton ja praegune president Donald Trump. Daily Maili teatel olid näiteks Clintoni numbrid küll kirjas tema endise nõuniku Doug Bandi nime all.

Epsteinil olid ka presidentide perekonnaliikmete, nagu näiteks Clintoni tütre Chelsea ja Trumpi tütre Ivanka ning Trumpi endise naise Ivana ja praeguse naise Melania numbrid.

Nimekirjas on ka poliitikuid, näiteks Suurbritannia endine peaminister Tony Blair ning USA endised välisministrid John Kerry ja Henry Kissinger.

Lisaks sellele on esindatud suur hulk meelelahutusmaailmast tuntud inimesi, kelle hulgas on seksuaalkuritegudes süüdi mõistetud koomik Bill Cosby, filmirežissöör Woody Allen, ansambli Rolling Stones juhtfiguur Mick Jagger ja tippmodell Naomi Campbell.

Märkmikus leiduvad ka meediamogul Rupert Murdochi ja Saudi Araabia relvakaupmehe Adnan Khashoggi telefoninumbrid.

Üks Epsteini skandaalis tulejoonele sattunud isikutest on Suurbritannia kuninganna Elizabeth II poeg prints Andrew, kelle kohta on väidetud, et ta on kuritarvitanud üht Epsteini ohvritest. Briti õukond on neid väiteid eitanud.

Briti meedias on juhitud tähelepanu eriti sellele, et Epsteinil oli lausa 16 prints Andrew’le kuuluvat telefoninumbrit. Nende hulgas on lisaks isiklikule mobiiltelefoninumbrile ka Balmorali ja Sandringhami losside numbrid.

Veel rohkem numbreid, kokku 18, on märgitud prints Andrew’ endise abikaasa Sarah Fergusoni nimele. Kirjas on ka 1980. aastal printsi skandaalse armukesena tuntuks saanud USA näitlejanna Koo Starki number.

Daily Mirrori teatel on Briti parlamendiliikmed nõudnud prints Andrew’ ja Epsteini suhete põhjalikku uurimist ja printsi enda selgitusi.