20. jaanuaril toimuval inauguratsioonil laulab Lady Gaga rahvushümni ning Jennifer Lopez, kes samuti Bidenit toetas, pakub eraldi muusikalise esinemise. Pärast tseremooniat toimub staaridest kubisev teleerisaade, mida juhib näitleja Tom Hanks, vahendas BBC.

90 minutilise erisaate nimi on "Celebrating America" ning seal teevad veel kaasa Jon Bon Jovi, Demi Lovato, Justin Timberlake ja Ant Clemons. Saadet näidatakse korraga viiel kanalil ABC, CBS, CNN, NBC ja MSNBC.

Bideni meeskond loodab saatega alustada uut teekonda Ameerika Ühendriikide liitmisel ning tähistamaks ameeriklaste vastupidavust, kangelaslikkust ja nende ühist pühendumust tulla kokku, et parandada murtud rahvust.

Nii Lady Gaga kui Lopez on ka varem Bideniga kokku puutunud. 2016. aastal osales Gaga koos Bideniga ülikoolide linnakutes toimuvate seksuaalrünnakute vastu võitlmise kampaanias. Lopez aga pidas Bideniga oktoobris videokõne, kus arutati riigi tuleviku üle.

Kui Biden ametisse vannutatakse, on Washington DC ikka riikliku eriolukorra all pärast kuuendal jaanuaril toimunud Kapitooliumi sissetungi. 10 000 rahvuskaardi liiget patrullivad linnas ning veel 5000 on ootel.

Uue presidendi meeskonna sõnul palju rahvast sündmusele oodatud pole. Korraldajad püüavad jälgida ka sotsiaalse distantseerumise reegleid. Meeskond julgustab rahvast mitte pealinna reisima.

Donald Trump on juba teada andnud, et tema sissevannutamisel ei osale, kuna on pidevalt valimistulemused kahtluse alla seadnud. Ta on esimene president pärast 1869. aastat, kes oma järeltulija inauguratsioonil ei osale.