76-aastane Dennis Day jäi kadunuks eelmisel aastal ning politseil võttis kuid enne kui legendaarse staari surnukeha leiti. Perekond selgitab, et tegelikult oleks nende lähedase säilmeid olnud võimalik palju varem märgata, vahendab Fox News.

Lähedased kaebavad, et uurimisega tegelenud politseijaoskond ja leitnant Jeff Price käitusid juhtumiga äärmiselt hooletult ja pahatahtlikult "Tal olid juba varakult olemas kõik asitõendid ja ligipääs neile, et leida Dennis Day surnukeha." Perekonda esindava advokaadi kirjas väidavad lähedased, et nende mitte kasutamine oli teadlik otsus ja leitnant esitas meelega uurimise kohta valesid väiteid ning segas sellega jälgi, et süüaluse vahistamine võimalikult keeruliseks teha.

Härra Dayd nähti viimati elusana eelmise aasta juulis, mil ta politseiga ühendust võttis ning kurtis, et tema juures elav töömees Daniel Burda käitub äärmiselt vägivaldselt. Vanuri soov oli saada hädaabilt nõu, kuidas võimalikult ohutult tüütust elanikust lahti saada.

Day kuulutati kadunuks vaid loetud nädalad peale telefonikõne ja abikaasa Henry Caswelli haiglasse sattumist. Ei läinud kaua kuni politsei 36-aastase Burda küsitlemiseks jaoskonda võttis. Väidetavalt leiti juba siis mõrvari kehalt enesekaitsel tekkinud vigastusi.

Juba augustis hakkas politseini jõudma mitmeid kõnesid, milles lähedal elavad inimesed ja isegi toidukuller kaebasid kohutava haisu üle, mis Day elukohast levima on hakanud. Olenemata sellest ei teinud politsei lähedaste sõnul ikka midagi. Kuigi ilmselged asitõendid juba näitasid, kus keha on ning kes vastutab.

Jõhkard Burda arreteeriti alles selle aasta suvel, mil juhtum teisele jaoskonnale üle anti. Leitnant Price selgitas, et ei arreteerinud meest, sest tundus loogiline, et kui tema oleks mõrvar, poleks ta samasse majja elama jäänud.

Tänaseks on Burda tunnistanud, et peitis endise lapstähe surnukeha riidehunniku alla, millest politsei väidete kohaselt korduvalt üle kõndis. Ametnike hooletu käitumise tagajärjel jäi säilmetele märke veel mitmetest trampimise tagajärjel tekkinud vigastustest.

Kuigi politsei ei ole veel tänaseni mehe ametlikku surmapõhjust avalikustanud, siis kohtunik teatas eelmisel kuul, et Burda pole istungiks vaimselt sobilik ning on ennast vaimuhaiglale üle andnud.