"Lastekaitsepäeval siit ilmast lahkunud vanaema oli mulle asendamatu inimene. Tema surmaga on mul raske leppida ja palverännakule mineku üks põhjus on kindlasti lein ja sellega toimetulek. Õigemini mitte toime tulek," räägib Kertu Jukkum, kes alustas 6. oktoobril 800kilomeetrist palverännakut.

Ta räägib, et tundis lisaks leinale ka seda, et maailma haarav koroonaviirus on läinud üle mõistuse piiri. "Inimesed ka minu ümber olid kaotanud adekvaatsustaju ja otsustasin end sellest hullusest päästa," lisas Kertu.

Kuidas palverännak Kertu õpinguid mõjutab, ei tea, igatahes pidi endine Elu24 peatoimetaja alates sellest sügisest kooliteed alustama. Kertu otsustas magistriõppesse minna, kuna see tundus tema jaoks loomuliku jätkuna. "Olen saanud maitsta tele-, raadio ja online meedia leiba. Kommunikatsioon ja suhtekorraldus näib mulle täna loogiline jätk," sõnas ta Kroonikale juulis.

"Võtsin aja maha, et peatuda, suurt pilti kõrvalt jälgida. See samm andis hea tulemuse ja tundsin, et on õige aeg taas õpingutele pühendada," vastas Jukkum küsimusele, miks ta otsustas nüüd õppima minna.

Ajakirjandusse naasmist ta ei välista, aga püüdleb pigem kommunikatsiooni suunda.

Pärast Elu24st lahkumist otsustas Jukkum võtta loomingulise puhkuse. Kirjutan uut raamatut, rändan ringi ja sügisest olen lubanud tegusam olla," sõnas ta.