Kirsti Valdstein-Timmer on Eesti ajakirjanik, telenägu, ennustaja, tarokaartide panija. Töötanud teles, olles mõnda aega Eesti suurima heategevussaate ”Kodutunne” saatejuht. Samuti on ta seotud raadiotööga, juhtides täna koos Rene Puuraga Star FM-i raadiosaadet ”Suhtes”. Kirjutanud on ta neli raamatut: ”Naistekas. Lood elust enesest” ”100 nippi, kuidas hoida suhet”, ”Taroskoop 2020”, ”Taroskoop 2021”. Kirsti saavutas Eesti blogiauhinnad 2019 raames arvamusblogi kategoorias I koha.

Kirstil on seljataga üks üürike abielu ja seitseteist aastat kestnud kooselu. Oma 10 aastat on Kirsti teinud suhtesaadet, mille käigus kuulanud ära tuhandete inimeste muresid. Tänu hobile analüüsida inimeste käitumist, on ta õppinud nii enda kui ka teiste vigadest. Tal on ka kaks poega ja üks tütar.

”Ma valetasin ennast ETV-sse tööle. Astusin pearežissööri uksest sisse ja avaldasin soovi. Nii lihtsalt see muidugi ei läinud, pidin end tõestama tehes koheselt terve eesolev suvi sakslastega üht filmi, mis õnnestus ja mille tulemusel ma lõpuks ka ETV-sse tööle sain,” räägib Kirsti saate alguses sellest, kuidas teinekord kogemuseta inimene, kellel on väga suur ambitsioon ja soov midagi ära teha, tuleb toime ka kõige keerulisemate ja väljakutset pakkuvate võimalustega.

”Saatus on midagi sellist, mille me kirjutame valmis enne siia kõikide nende kogemuste saamist. See on valmis lugu meist, kogemustest, inimestest, surma hetkest, sinu haigustest jne,” selgitab Kirsti, kuidas tema silmis saatus välja kujuneb ning mida see endast täpsemalt kujutab.

Saates võeti ette ka enda usaldamise teema, mis on ilmselgelt paljude inimeste murekoht, kas siis teiste arvamuste tõttu või ebapiisava enesekindluse tõttu. Kirsti kinnitas oma kogemusi jagades, et see kõik on meie sees olemas, ennast tuleb lihtsalt usaldama hakata. ”Tegelikult on kõik vastused meie sees alati olemas. Inimesed ei usalda enda intuitsiooni, esimene mõte on alati õige ja siis sekkub mõistus,” lisab ta.

Head mõtted Kirstilt:


”Kooliajal olin ma õpetajatega põhivaidleja.”

”Kui sa ise ei tee, siis ei tee mitte keegi ja pole olemas võimatuid asju.”

”X-faktorit sa inimesele külge ei poogi, see kas on tal olemas või ei ole.”

”Kas sa saad aru, et sa sünnidki siia ilma, et aru saada, miks sa siia ilma sündisid?”

”Kuulus oled sa siis, kui kõik inimesed tänaval sulle tere ütlevad.”

”Ei olemas asja, et ei saa.”

”Hirm on see, mis meid hoiab tagasi tegutsemast.”

”Kui sul on mingi tunne ja sa liigud sellele vastu, siis see ei ole õige. Loe märke enda ümber.”

”Inimesed, kes teisi hästi palju kogu aeg aitavad, kaotavad ennast.”

”Deemon ei lähe kunagi tugeva inimese sisse. Deemon läheb alati nõrga inimese sisse.”

”Laps ei ole sinu kui lapsevanema jaoks aksessuaar, keda kõikjal näidata.”

”Inimene töötab ennast ikka ise üles.”

”Kui inimesed ise käsipidurit ei tõmba, siis see tõmmatakse meie eest ise.”

”Kõik asjad, mis elus kohe jooksevad, ei pruugi lõpuni joosta.”

”Kui inimene on hästi katki, siis talle on võimalik külge haakida.”

”Kui sa kardad teiste inimeste arvamust, siis tasub mõelda, et kelle elu sa tegelikult elad.”

”Tee seda, mida sa armastad.”

Kuula saadet ja saa teada, miks ei tohi lastest sotsiaalmeediasse pilte üles laadida, kust saab Kirsti enda energia, mismoodi olla enesekindlam, kuidas ennast mitte ära kaotada, miks teiste arvamusele tuginedes elamine on laastav.