Endisest poliitikust telenägu Lembit Öpik (55) sai pisitütre Maria isaks. Lapse ema on Öpiku tüdruksõber, 36-aastane Sabina Vankova. Tüdruk sündis St Thomasi haiglas möödunud laupäeval. Tegu on päikesekiirega muidu väga keerulisel aastal, vahendab DailyMail.

Bulgaarlasest advokaadil Sabinal diagnoositi COVID-19, kui ta oli üheksandat kuud rase. Sama diagnoosid said ka Öpiku ja Sabina esimene laps, 3-aastane Angelina ning Sabina ema, kelle nimi on samuti Angelina.

Sabina diagnoos oli mõlema lapsevanema jaoks raske, aga õnneks sündis tüdruk terve ja tugevana.

Kunagi liberaal-demokraatide koosseisus parlamenti kuulunud Öpik sõnas: "Koroonaviirus on maapealne põrgu olnud paljude jaoks, seal hulgas ka minu ja minu pere jaoks. Tumedate pilvede vahelt aga paistab nüüd päikesekiir ja selle eest me oleme äärmiselt tänulikud, aga tänavune aasta on kulgenud üle kivide ja kändude."

Öpik usub, et sai koroonaviiruse reisides. Ta tunnistas, et läbis reisides vahepeal 20 000 kilomeetrit päevas ning viirus võis külge hakata veebruaris. "Tundsin end väga halvast, mis on minu puhul pigem ebatavaline. Aga tol ajal ei olnud veel võimalik korralikult testi teha, seega viirus tuli ja läks," sõnas ta.

30. oktoobril aga jäi mees uuesti haigeks. Pärast ujumast tulles läks ta vanni, kuid sealt välja tulles oli tal süda paha. "Tundsin suurt väsimust, ma higistasin. Ma teadsin, et mul on COVID. Järgmisel päeval lasin testi teha ja saingi positiivse diagnoosi," rääkis Öpik, kelle vanemad on eestlased.

Hiljem selgus, et ka teised pereliikmed olid haigeks jäänud. Öpik muretses sel perioodil oma pere, aga just veel sündimata lapse pärast. Maria sünnitus möödus ladusalt, kuid, nagu Öpik meenutab, siis 15 minutit hiljem muutus tema hingamine kiiremaks - liiga kiireks.

Lapse hapnikutase langes 91 protsendile, mis polegi nii halb, aga see pidi olema 95 peal. Arstid andsid lapsele hapnikku ning siis ei jäänudki vanematel muud üle kui oodata ja vaadata, mis saab. Sabina enda tervis oli taastumas ning kuigi tema ema Angelina oli koroonaviiruse tõttu intensiivravis, siis oldi kindlad, et ka vanem naisterahvas saab haigusest terveks.

Samal õhtul viidi Maria intentiivraviosakonda, kus ta pandi hingamisaparaatide alla. Laps võttis ravi kiiresti vastu ning suutis peagi juba ise hingata. Öpik kirjeldas, et kui tema ja Sabina said Mariat esimest korda süles hoida, siis jättis see kustumatu mulje.

Mõlemad vanemad on kindlad, et tütre hingamisprobleemid polnud koroonaviirusega seotud. Laps sai pärast seda koju ning vanemate tervis on praeguseks niivõrd palju paranenud, et COVIDist tingitud piinad on minevik.