"Vaatasin täna toidupoes, et üks seltskonnaajakiri oli minu isiklikust elust üritanud kenakese annaali teha," kirjutab Lass Publikule.

"Paljud detailid pärinesid tõepoolest minu elust, kuid tulemus oli paraku järjekordselt faktivigane, põlglik ja kadestav," pahandab Liis.

Skandaalitar küsib ajakirjanikult: "Panid teosesse vist palju oma isiklikku kibestumust? Või tingis sinu huvi minu armuelu vastu tõsiasi, et teie seksikate klounipidu mõtetuks karnevaliks nimetasin?"

Liis kirjutab ka oma poraalist Lass24 ja nendib, et püüab oma noored ja kogenematud ajakirjanikud hoida positiivsete ja sõbralikena.

"Teil on vist oma seltskonnajakirjas täitsa ikaldus? Rääksin täna Laura Kõrgemäega ja selgus, et ka tema “peikauudis” oli teie toimetusel vist saunas välja mõeldud."

Liis soovitab: "Püüdke nüüd ikka asjalikud olla, kunagi sai isegi teie ajakirja loetud, nüüd on aga teie pärast lausa häbi, et sellise makulatuuri eest veel raha küsite! Ning pildid on teil samuti aegunud!"

Liis ütleb, et tema portaal on näiteks täiesti tasuta ja valeinfot samuti ei levita.

"Isegi kollast kräppi jääb järjest vähemaks. Teie turg hakkab aga paraku kokku kuivama, sest mina ise teen juba näiteks kõik selleks, et teile intervjuusid enam ükski endast lugupidav avaliku elu tegelane ei annaks!"

Liis nendib, et ta pole ainus, kes seda väärt sõna levitab.

Liis ootab huviga, millal ilmub järg tema armuelu lahtiseletavale muinasloole - kes kinkis talle auto ja kellele ta “sarvi” teeb.

Lass palub tagasihoidlikult, et ehk ajakirjanik helistaks talle järgmine kord ja teavitaks ka teda, et Liis on hetkeks reporterielu keskpunkt.

"Kunagi ajakirjanduseetika isegi eeldas sellist teavitamist…aga loomulikult oled sa patriootliku kollase ajakirjanikuna sellised iganenud kombed unustanud. Pole hullu! Telefoni otsas ma sind idiootlike küsimuste pärast niikuinii lüüa ei saaks, nii et lisa võid telefoni teel alati proovida küsida!"

"Ausalt öeldes ma polegi tükk aega nõnda tobedat artiklit lugenud, kui see viimatine soperdis. Õigesti on kirjutanud vaid ooperi peakangelaste nimed! Kõik muu on justkui minu olematu naabrinaise suust, kes mind aknaaugust jälgib ja oma oletuste, kahtluste ja kuulduste järgi sulle siis “tõde” kuulutab… ehk siis tänapäevamõistes “vihjaja” või “kommentaator” suust otse trükki!"

Lass mainib temast loo kirjutanud reporterile irooniliselt: "Ja kujuta ette, olen alles 22! Sa jõuad oma pisikese ajakirjanikukarjääri jooksul minust kirjutada veel ööd ja päevad. Võiks isegi öelda, et mina olengi sinu suursponsor – sinu palgaraha ja pension! Mul pole seda kahju teha, pea ainult sina vastu!"

Lass lubab teha uue meediakangelase just sellest ajakirjanikust, kes tema eraelu julges luubi alla võtta... Jääme huviga ootama!

Mis Liisi ärritas? Artikli kokkuvõtet loe SIIT.